Νέα στοιχεία έχουν προκύψει για την μόλυνση που προκλήθηκε στην περιοχή του Καρτερού, η οποία ήρθε στο φως μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του cretapost για την θαλάσσια ρύπανση που παρατηρήθηκε στην Φλώριδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλες οι αυτοψίες που έχουν διενεργηθεί στην περιοχή αποδεικνύουν πως μόλυνση προέρχεται από την περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής με τα λύματα να καταλήγουν στον Καρτερό από έναν τσιμεντένιο αγωγό ομβρίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ευριπίδη Κουκιαδάκη, πρόκειται για βοθρολύματα χοίρων που, πιθανότατα, κάποιος ασυνείδητος τα έριξε με βυτιοφόρο κοντά στον αγωγό.

Μάλιστα, σήμερα άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της δημοτικής αστυνομίας προχώρησαν σε αυτοψία στην περιοχή της ΒΙ.ΠΕ. ενώ πήραν κατάθεση τόσο από τον πρόεδρο των εγκατεστημένων επιχειρήσεων της περιοχής όσο και από τον υπεύθυνο λειτουργίας του βιολογικού.

Σύσκεψη στην Περιφέρεια

Σύσκεψη για τα λύματα τόσο της περιοχής του Καρτερού όσο και άλλων περιοχών του νομού Ηρακλείου συγκαλεί ο αντιπεριφερειάρχης, Ευριπίδης Κουκιαδάκης.

Πιο συγκεκριμένα, η σύσκεψη έχει θέμα «Ανεξέλεγκτη διάθεση υγρών και στερεών αποβλήτων» και πραγματοποιείται αύριο στις 9 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Ελευθερίας, 1ος Όροφος). Στην σύσκεψη έχουν προσκληθεί οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς και υπηρεσίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση