HomeHL-SportsΕπαγγελματική νίκη πριν τον «τελικό» με τη Βίντι για την ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Επαγγελματική νίκη πριν τον «τελικό» με τη Βίντι για την ΑΕΚ, 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με νίκη ξεκίνησε την προσπάθειά της για την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι η ΑΕΚ.

Η Ένωση, τρεις ημέρες πριν τον επαναληπτικό με τη Βίντι στο ΟΑΚΑ, που θα κρίνει αν θα καταφέρει να εξασφαλίσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, επιβλήθηκε με 2-0 σκορ του ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, παίρνοντας έτσι το πρώτο της τρίποντο στη φετινή Super League.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προηγήθηκε στο 37ο λεπτό χάρη σε τέρμα του Πόνσε, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα, μετά την πάσα «πάρε βάλε» του Λιβάγια, που από δημιουργός έγινε εκτελεστής στο 47′, διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του.

Ο αγώνας

Στην πρώτη του εμφάνιση ως βασικός, ο Πόνσε ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο α΄ ημίχρονο.

Ο Αργεντίνος βοηθούσε στην κυκλοφορία της μπάλας και άνοιγε διαδρόμους, αλλάζοντας θέσεις με τον Λιβάγια. Στο 21′ ο νεοαποκτηθείς άσος της Ένωσης έκανε «μαγική» ενέργεια αλλά το σουτ του έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 37΄ άνοιξε το σκορ μετά από διαδοχικά λάθη των αμυντικών του ΠΑΣ και ασίστ του Λιβάγια.

Ο Πετράκης στη συνέχεια τροποποίησε τα πλάνα του ρίχνοντας στο ματς τον Κρίζμαν, αλλά η ομάδα του προδόθηκε ξανά από το κεντρικό αμυντικό της δίδυμο.

Μόλις 27 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Μπακάκης πέρασε από δεξιά τη μπάλα στον Λιβάγια κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα σημειώνοντας ένα… προπονητικού χαρακτήρα γκολ.

Τα πάντα είχαν κριθεί με την ΑΕΚ να φτάνει σε μια εύκολη νίκη και τον προπονητή της να πραγματοποιεί εκτεταμένο rotation.

Πέντε ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν βασικοί εναντίον της Βίντι έμειναν εκτός ενδεκάδας (ο τιμωρημένος Οικονόμου και οι Χουλτ, Μάνταλος, Σιμόες, Κλωναρίδης) έχοντας ανακτήσει δυνάμεις για τη ρεβάνς της Τρίτης με τους Ούγγρους.

Συνοψίζοντας η συνεργασία Λιβάγια-Πόνσε σίγουρα θα γέμισε αισιοδοξία τους φίλους της ΑΕΚ σε ένα ματς που η Ενωση έβγαλε αυτοματισμούς, δημιούργησε αρκετές φάσεις, κινδύνεψε ελάχιστα και γενικά ξεπέρασε εύκολα το άγχος της πρεμιέρας ως πρωταθλήτρια Ελλάδας.


Γκολ:
 37′ Πόνσε (ΑΕΚ), 47′ Λιβάγια (ΑΕΚ)

Κίτρινες: Λίλα (ΠΑΣ Γιάννινα), Πόνσε (ΑΕΚ)

AEK: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσόσιτς, Λαμπρόπουλος, Λόπες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Γκάλο (73′ Κλωναρίδης), Λιβάγια (64′ Μάνταλος), Μπακασέτας, Πόνσε (68′ Γιακουμάκης)

ΠΑΣ Γιάννινα:
 Βελλίδης, Νικολιάς, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Λίλα, Ξύδας, Κάστρο (61′ Τζημόπουλος), Κακούμπα (65′ Μυστακίδης), Γιάκος (46′ Κριζμάν)

Διαφήμιση
Διαφήμιση