HomeHL-SportsΠρεμιέρα με αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Αστέρα

Πρεμιέρα με αγχωτική νίκη για τον ΠΑΟΚ, 1-0 τον Αστέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Μπορεί να δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον μαχητικό Αστέρα Τρίπολης, ωστόσο, έστω και με το ισχνό 1-0, o ΠΑΟΚ επικράτησε των Αρκάδων το Σάββατο στην Τούμπα, ξεκινώντας έτσι με νίκη τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα.
Tο γκολ του «δικεφάλου» του Βορρά σημειώθηκε στο 58′ με αμφισβητούμενο πέναλτι, το οποίο κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχο ο Πρίγιοβιτς, ο οποίος, όπως φάνηκε από το ριπλέι, είχε αρχίσει ήδη να πέφτει πριν καν έχει την επαφή με τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, που μέχρι τότε είχε… κατεβάσει τα ρολά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή νίκη απέφερε στον ΠΑΟΚ μόλις έναν… βαθμό, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπήκε στο νέο πρωτάθλημα με -2 από την περυσινή σεζον.
Πλέον η ομάδα του Λουτσέσκου στρέφει την προσοχή της στον αγώνα της χρονιάς με την Μπενφίκα στην Τούμπα, στον οποίο θα διεκδικήσει την είσοδο της -για πρώτη φορά στην ιστορία της- στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
O ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ που θα του έδιωχνε το άγχος, ωστόσο αυτό δεν συνέβη, καθώς ο γκολκίπερ του Αστέρα έδειξε με το… καλημέρα την εξαιρετική του κατάσταση.
Στο 8′, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων με ωραία απόκρουση αποσόβησε το γκολ στο δυνατό σουτ του Ζαμπά, μετά από σέντρα του Ουάρντα, ενώ και στο 27′ ενήργησε σωτήρια στην κεφαλιά που έπιασε ο Σάκχοφ από την μικρή περιοχή, διατηρώντας το 0-0.

Στο 33′ ο Ουάρντα έκανε ένα δυνατό σουτ βλέποντας την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα, στο 40′, ο Αστέρας έκανε την πρώτη του απειλητική προσπάθεια μετά από λάθος του Ζαμπά, αλλά η προσπάθεια του Τσιαλιανίδη… εκφυλίστηκε όταν ο Πασχαλάκης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Αστέρας προχώρησε σε μια αλλαγή, με τον Κυριακόπουλο αντί του Κώτσιρα, περισσότερο για να προστατευτεί ο τελευταίος από μια δεύτερη κίτρινη κάρτα με την οποία φλερτάριζε από το πρώτο μέρος.

Στο 48′ η κεφαλιά του Ζαμπά, έφυγε άουτ και ο ΠΑΟΚ συνέχισε να διατηρεί διπλάσιο ποσοστό κατοχής μπάλας χωρίς όμως αντίκρισμα.

Δέκα λεπτά αργότερα σημειώθηκε η φάση που σημάδεψε το ματς: ο Αρτινός ρέφερι Κουτσιαύτης έδωσε αμφισβητούμενο πέναλτι σε βάρος του Αστέρα, σε επέμβαση του Παπαδόπουλου στα πόδια του Πρίγιοβιτς, ο οποίος είχε αρχίσει τη… διαδικασία πτώσης στο χορτάρι πριν έρθει σε επαφή με τον γκολκίπερ των Αρκάδων.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέρβος φορ, που μετέτρεψε σε γκολ την εσχάτη των ποινών, για να πάρει προβάδισμα ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ. Το γκολ αυτό έκρινε και την τύχη του αγώνα.

Ο Αστέρας δεν το έβαλε κάτω και στο 70′ έχασε διπλή ευκαιρία για την ισοφάριση. Αρχικά το σουτ του Τσιλιανίδη έδιωξε σε κόρνερ ο Πασχαλάκης και στην εκτέλεση του η κεφαλιά του Τριανταφυλλόπουλου έφυγε άουτ πάνω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ.

Την πιο καλή ευκαιρία, όμως ο Αστέρας την έχασε στο 81′, όταν από κόρνερ ο Κυριακόπουλος έπιασε κεφαλιά που έφυγε μόλις άουτ.

Σταδιακά και όσο το παιχνίδι οδηγείτο προς το τέλος, ο Αστέρας γινόταν ολοένα και πιο απειλητικός εκμεταλλευόμενος την έλλειψη αγωνιστικής ισορροπίας των γηπεδούχων που έδειχναν, πως μάλλον είχαν το μυαλό τους στην αναμέτρηση της Τετάρτης με την Μπενφίκα παρά στο εξελισσόμενο παιχνίδι.

Κίτρινες: Χατσερίντι, Ελ Καντουρί, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Βαλιέντε,

ΠΑΟΚ( Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Χατσερίντι, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας (74′ Βέρνμπλουμ), Σάκχοφ, Ζαμπά (68′ Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Ουάρντα, Πρίγιοβιτς (82′ Ακπόμ).

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας (46′ Κυριακόπουλος), Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (79′ Δουβίκας), Μουνάφο, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Τσιλιανίδης (88′ Ρόλε), Καλτσάς, Μανιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση