HomeHL-SportsΠροβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, 3-1 την Μπέρνλι με δύο γκολ του Φορτούνη

Προβάδισμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, 3-1 την Μπέρνλι με δύο γκολ του Φορτούνη

Ολυμπιακός-Μπέρνλι 3-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος είχε δύο γκολ και μία ασίστ, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε την Πέμπτη με 3-1 σκορ της Μπέρνλι στο «Καραϊσκάκη», στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Europa League, αποκτώντας έτσι προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης.
Ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας σκόραρε με φάουλ στο 19’ και με πέναλτι στο 60’, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη των Πειραιωτών, ενώ από τα πόδια του ξεκίνησε και το δεύτερο τέρμα των ερυθρόλευκων, το οποίο σημείωσε ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά στο 49’.
Η Μπέρνλι, η οποία από το 60’ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Γκίμπσον, είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι του Γουντ (33’).
Νωρίτερα (31′) ο Σλάβκο Βίντσιτς αρνήθηκε πέναλτι σε σπρώξιμο του Λονγκ στον Ποντένσε μέσα στην περιοχή.
 Ο Ολυμπιακός μπήκε με την «συνταγή» της Λουκέρνης, αλλά στα πρώτα λεπτά η Μπέρνλι έδειχνε πιο δραστήρια, χωρίς ωστόσο να γίνεται απειλητική.
Το ματς ήταν ισορροπημένο και χωρίς φάσεις και ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία που τους δόθηκε, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, όταν στο 19’ όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε με υποδειγματικό τρόπο το φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χίτον.

Από εκείνη την στιγμή και μετά, ο Ολυμπιακός «πήρε» το κέντρο του γηπέδου και στο 31’ με τον Χριστοδουλόπουλο πλησίασε χωρίς αποτέλεσμα σε ένα δεύτερο γκολ, όμως στο επόμενο λεπτό ο Σλοβένος Βίνσιτς καταλόγισε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Καμαρά στον Γουντ, με τον τελευταίο να εκτελεί από την άσπρη βούλα και να ισοφαρίζει.

Αυτή η απόφαση επέφερε εκνευρισμό στους παίκτες του Μαρτίνς, οι οποίοι νωρίτερα είχαν διαμαρτυρηθεί για το πέναλτι που δεν καταλογίστηκε στον Ποντένσε στο 31′, όταν ο Λονγκ με το δεξί του χέρι απώθησε τον παίκτη της ελληνικής ομάδας.
Έτσι οι Πειραιώτες στα λεπτά που απέμεναν για την ανάπαυλα δεν είχαν καθαρό μυαλό για να απειλήσουν την εστία του γκολκίπερ της αγγλικής ομάδας, με αποτέλεσμα το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.
Το ευτύχημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι με την έναρξη του β’ ημιχρόνου κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα: το 49’ ο Φορτούνης εκτέλεσε νέο φάουλ και ο Μπουχαλάκης με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν πλέον τον έλεγχο του αγώνα, πίεζαν την αγγλική ομάδα και στο 60’ βγήκαν διπλά κερδισμένοι.

Σε σουτ του Καμαρά η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γκίμπσον, ο οποίος αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και έτσι το πέναλτι συνοδεύθηκε με αποβολή.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φορτούνης, ο οποίος δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Με αριθμητικό πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός πίεσε για το τέταρτο γκολ. Στο 63′ εξαιρετικό σουτ του Ποντένσε εξουδετερώθηκε από τον Χίτον, στο 65′ η μπάλα από σουτ του Χριστοδουλόπουλου πέρασε άουτ, ενώ το πλασέ του Γκερέρο στο 73’ δεν βρήκε ούτε αυτό στόχο.

Έτσι το 3-1 παρέμεινε και η πειραϊκή ομάδα πλησίασε στην πρόκριση που οδηγεί στη φάση των ομίλων του Europa League, την οποία καλείται να «σφραγίσει» στον αγώνα ρεβάνς επί αγγλικού εδάφους, που θα διεξαχθεί στις 30 Αυγούστου στο «Τερφ Μουρ».

Γκολ: 19′, 60′ πεν. Φορτούνης (Ολυμπιακός), 33′ πεν. Γουντ (Μπέρνλι), 48′ Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός)
 
Κίτρινες: Μπουχαλάκης (Ολυμπιακός), Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός), Γκούντμουντσον (Μπέρνλι), Γουόρντ (Μπέρνλι), Γκίμπσον (Μπέρνλι), Τέιλορ (Mπέρνλι)
 
Κόκκινες: 59′ Γκίμπσον (Μπέρνλι)
 
Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Ρόντερικ, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος (84’ Ανσαριφάρντ), Ποντένσε, Φορτούνης (88’ Φετφατζίδης), Γκερέρο.

Μπέρνλι:
 Χίτον, Τέιλορ, Κορκ, Γκούντμουντσον (76’ Βόουκς), Μπαρνς, Χέντρικ, Λονγκ, Γκίμπσον, Μπάρντσλεϊ, Γουόρντ (66’ Λένον), Γουντ (62’ Ταρκόφσκι).
Διαφήμιση
Διαφήμιση