HomeHL-SportsΣωτήρης Συλαϊδόπουλος: «Δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο το να είσαι στον πάγκο του Ολυμπιακού»

Σωτήρης Συλαϊδόπουλος: «Δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε άλλο το να είσαι στον πάγκο του Ολυμπιακού»

Ο Έλληνας τεχνικός λίγες ημέρες μετά την πρόκριση των Νέων του Ολυμπιακού με την Ίντερ στάθηκε και στην πρώτη ομάδα και την παρουσία του στον πάγκο μετά τον ΟΦΗ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το Ολυμπιακός – ΟΦΗ (4-0) μίλησε για:

Το συναίσθημα του για την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού μετά τη νίκη – πρόκριση των Νέων με την Ίντερ: Σίγουρα μπορώ να πω ότι ήταν μία εβδομάδα καταπληκτική για τα παιδιά που προπονήσαμε. Είχαμε τεράστια βοήθεια από το σταφ.

Ήμασταν επτά Έλληνες στον πάγκο. Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα. Μία εμπειρία μοναδική. Δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι άλλο.

Το πώς διαχειρίστηκε στο ματς: Τρία στοιχεία ήταν ουσιαστικά. Το πρώτο η πνευματική ετοιμότητα. Το 2ο είχε να κάνει με τον ορθολογισμό με τις θέσεις που μπορούν να αποδώσουν πιο καλά.

Και το 3ον ήταν για την πιο καλή ισορροπία στη φάση της κατοχής. Είναι το πόσο γρήγορα να πάμε σε μετάβαση από φάση κατοχής που το κάναμε καλά. Με την ταχύτητα και την ποιότητα που έχουμε το να κυνηγήσουμε τον χώρο θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε αντίπαλο να μας αντιμετωπίσει.

Είπα στα παιδιά το ποδόσφαιρο έχει 4 φάσεις. Το να υπάρξει ισορροπία είναι η λέξη – κλειδί.

Την υπάρχουσα κατάσταση και τη συνέχεια: Αλίμονο εάν δεν μπορούν οι παίκτες του Ολυμπιακού να γυρίσουν τα πράγματα. Τους ευχαρίστησα στην τελευταία ομιλία μου για την αποδοχή.

Τους ευχαρίστησα για τον τρόπο με με υποδέχθηκαν και ακολούθησαν το πλάνο. Τους είπε πώς από αύριο θα είναι μία καινούρια μέρα αρκεί να υπάρχει αυτή η νοοτροπία και αυτός ο τρόπος. Το να θέλουμε και να διψάμε να νικήσουμε το παιχνίδι.

Τα παιδιά της Κ-19: Όταν μιλάμε για αναπτυξιακές ηλικίες και Κ19 δεν είναι τα 2 χρόνια. Είναι μία διαδικασία πολύχρονη. Είναι μία διαδικασία που συμμετέχουνν πάρα πολλοί. Όχι μόνο οι προπονητές.

Θεωρώ πώς ο Ολυμπιακός έχει μεγαλώσει αυτή τη γενιά εξαιρετικά. Ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει αρκετά από αυτά τα παιδιά. Να δημιουργηθεί ένα μονοπάτι μετάβασης. Δεν είναι τόσο απλό. Χρειάζεται γνώση και υπομονή Στο τέλος της ημέρας μόνο κερδισμένοι θα βγούμε σαν σύλλογος και σαν ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τη Λανς ως επόμενο αντίπαλο των Νέων του Ολυμπιακού: Αρχικά δεν έχουμε προλάβει να δούμε τη Λανς. Είχαμε επικεντρωθεί στην α’ ομάδα. Είναι μία πολύ καλή ομάδα που βγήκε πρώτη στον όμιλό της.

Θεωρώ ότι θέλουε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Το πιο σημαντικό είναι να μπουν αυτά τα παιδιά στη διαδικασία της εξέλιξης. Μακάρι να φτάσουμε εκεί που δεν έχει φτάσει άλλη ελληνική ομάδα. Δεν μπορούμε να το περιορίσουμε αλλά σίγουρα μπορούμε να το στοχοποιήσουμε και ο στόχος είναι να φτάσουμε μακριά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση