Στην Εισαγγελία Ηρακλείου διαβιβάστηκε με εντολή του δημάρχου Ηρακλείου η έκθεση αυτοψίας για τη μόλυνση στην περιοχή του Καρτερού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς», το θέμα που έχει απασχολήσει δημοτική αρχή και Δημοτικό Συμβούλιο έχει ήδη πάρει διαστάσεις, ενώ μετά την κοινοποίησή του στην Εισαγγελία αναμένεται πως θα κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες για την εξεύρεση των ενόχων, που ευθύνονται για την περιβαλλοντική επιβάρυνση της ευρύτερης περιοχής του Καρτερού αλλά και των υδάτων της θάλασσας. Αναφέρεται επίσης ότι, εκτός από την Εισαγγελία Ηρακλείου, για το πόρισμα της δημοτικής αρχής έχουν λάβει γνώση η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, η Αστυνομική Διεύθυνση, η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, αλλά και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης.

Αυτό είναι το σημείο όπου πέρασαν τα λύματα από τον ποταμό στην θάλασσα με αποτέλεσμα την ρύπανσή της.
Αυτό είναι το σημείο όπου πέρασαν τα λύματα από τον ποταμό στην θάλασσα με αποτέλεσμα την ρύπανσή της.

Τι δείχνει η έκθεση αυτοψίας

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της αυτοψίας για την μόλυνση που προκλήθηκε στην περιοχή του Καρτερού, η οποία ήρθε στο φως μετά από το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του cretapost για την θαλάσσια ρύπανση που παρατηρήθηκε στην Φλώριδα.

Η αυτοψία έγινε από κλιμάκιο της δημοτικής αστυνομίας του Ηρακλείου ενώ το αποτέλεσμα της έκθεσης – σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Μανόλη Παττακό – αναφέρει πως η μόλυνση προκλήθηκε από διαρροή που υπέστη ένας τσιμεντένιος αγωγός ομβριών που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή.

«Η αυτοψία για τον εντοπισμό ύποπτης ρύπανσης έγινε με εντολή δημάρχου Ηρακλείου προς την δημοτική αστυνομία και τον εντεταλμένο σύμβουλο προκειμένου να συνδράμουμε στο έργο των αρμοδίων κρατικών και αστυνομικών υπηρεσιών, στον εντοπισμό της ύποπτης πηγής ρύπανσης στην συγκεκριμένη περιοχή. Η αυτοψία έδειξε ότι η συγκεκριμένη ρύπανση, που υπήρχε στο ρέμα του Αγίου Ιωάννου που εκβάλει στην Φλωρίδα, προέρχεται από τον αγωγό ομβρίων της Βιομηχανικής περιοχής. Δεν ξέρουμε από ποια εγκατάσταση ακριβώς, ξέρουμε γεωγραφικά τον τόπο προέλευσης. Το σημαντικό όμως είναι ότι ο αγωγός ομβριών δεν εκβάλει συνεχώς απόβλητα. Η εκροή είναι περιοδική», επεσήμανε στο cretapost, ο κ. Παττακός ενώ παράλληλα τόνισε πως η παρέμβαση του δήμου έγινε μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και του πολιτιστικού συλλόγου Καρτερού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση