Μυστήριο επικρατεί στην υπόθεση με την θαλάσσια ρύπανση που σημειώθηκε στην περιοχή της Φλωρίδας στον Καρτερό Ηρακλείου με τους άνδρες του λιμενικού να ερευνούν την υπόθεση.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, όλα συνέβησαν χθες το βράδυ όταν διαπιστώθηκε πως στο ρυάκι που βρίσκεται στην περιοχή υπήρχαν διάφορα απορρίμματα που ρύπαιναν τον ποταμό.

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν άνδρες του λιμενικού σώματος για μία πρώτη αυτοψία.

«Εξαιτίας του σκότους δεν ήταν εφικτό να εντοπίσουμε την αιτία της ρύπανσης και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας μεταβήκαμε στο σημείο ώστε να πάρουμε δείγμα», επεσήμανε μιλώντας στο cretapost ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής.

Αρχικά η αιτία της ρύπανσης φαινόταν πως προερχόταν από το αμαξοστάσιο του δήμου που υπάρχει στην περιοχή ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Ήδη στο σημείο βρίσκονται άνδρες του λιμενικού καθώς και στελέχη της διεύθυνσης υγείας

που ερευνούν την υπόθεση με τα… βλέμματα να έχουν στραφεί αυτήν την ώρα σε κτήρια που βρίσκονται στην Βιομηχανική Περιοχή.

 

«Το θετικό είναι πως η ρύπανση έχει σταματήσει. Δεν ξέρουμε ακόμα τι την προκάλεσε. Η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση με τους άνδρες του λιμενικού να παίρνουν καταθέσεις», ανέφερε σχετικά ο κ. Δουβής.

Πάντως αξιοπερίεργο είναι το γεγονός πώς μπορεί να απορρίμματα να έφτασαν στο ρυάκι αφού χθες δεν υπήρχε ούτε δυνατός άνεμος, ούτε δυνατή βροχή που θα δικαιολογούσε την μεταφορά τους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση