HomeHL-SportsΠανηγυρική πρόκριση για τον Ολυμπιακό, 3-1 τη Λουκέρνη

Πανηγυρική πρόκριση για τον Ολυμπιακό, 3-1 τη Λουκέρνη

Λουκέρνη – Ολυμπιακός 1-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 της Λουκέρνης στην Ελβετία και προκρίθηκε στα play off του Europa League με συνολικό σκορ 7-1. Οι Πειραιώτες «καθάρισαν» το ματς με τα γκολ του Χριστοδουλόπουλου (23’, 59’) και του Γκερέρο (68’), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 82’ με τον Ντεμασάι.
Ο Ολυμπιακός, απελευθερωμένος από το άγχος της πρόκρισης, έπαιξε ελεύθερα και… έψαξε το γκολ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 8` είχε δοκάρι με τον Φορτούνη, όμως στο 23`, ο Ελαμπντελαουί έκανε σέντρα και ο Χριστοδουλόπουλος με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό.

Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν τέσσερα λεπτά αργότερα να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όμως ο Γκερέρο δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Σάλβι από καλή θέση για γκολ.

Όπως στο πρώτο ματς, έτσι και στην Ελβετία, ο Χριστοδουλόπουλος πέτυχε και δεύτερο γκολ. Στο 59ο λεπτό και μετά την κεφαλιά του Μιράντα, βρέθηκε ξεχασμένος στη μικρή περιοχή και με βολέ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία της Λουκέρνης.

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και στο 68` βρήκε για τρίτη φορά δίχτυα. Ο Φετφατζίδης από πλάγια θέση, «βρήκε» τον Ποντένσε κι εκείνος πάσαρε στον Γκερέρο, με τον τελευταίο να πλασάρει σε κενή εστία κάνοντας το 0-3 για τους φιλοξενούμενους.

Η Λουκέρνη το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο 82` με τον Ντεμασάι, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή ένα λεπτό νωρίτερα στη θέση του Γκβίλια.

Γκολ: 23′, 59′ Χριστοδουλόπουλος (Ολυμπιακός), 68′ Γκερέρο (Ολυμπιακος), 82′ Ντεμασάι (Λουκέρνη)
Κίτρινες κάρτες: Φορτούνης

Λουκέρνη: 
Σάλβι, Άλβες, Γκρέθερ, Σουλζ, Σίντλερ, Βότσα, Γκβίλια (81′ Ντεμασάι), Σνόιλι (67′ Βάργκας), Ούγκρινιτς (67′ Βολφ), Σιρπφ, Ελέκε.

Ολυμπιακός: Γιαννιώτης, Τσιμίκας, Βούκοβιτς, Μιράντα, Ελαμπντελαουί, Καμαρά (72′ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (63′ Φετφατζίδης), Ποντένσε, Γκερέρο (71′ Ανσαριφάρντ).
Διαφήμιση
Διαφήμιση