HomeΕΛΛΑΔΑΔωρεά έργων με αρχαιόμυθα ποιήματα του Κυριάκου Χαραλαμπίδη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Δωρεά έργων με αρχαιόμυθα ποιήματα του Κυριάκου Χαραλαμπίδη στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έξι ταμπλό με αρχαιόμυθα ποιήματα, τα οποία επιμελήθηκε το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου και εκτέθηκαν πρόσφατα στο Μουσείο Συλλογής Γεωργίου και Νεφέλης Τζιάπρα Πιερίδη, δώρισε ο ποιητής Κυριάκος Χαραλαμπίδης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξη και τον σεβασμό του Ιδρύματος προς το έργο του.

Ο Κυριάκος Χαραλαμπίδης σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους σύγχρονους Κύπριους ποιητές. To 2013 αναγορεύθηκε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το ίδιο έτος εξελέγη αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών στον κλάδο της Λογοτεχνίας (Ποίησης) στην Τάξη των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών.

Το έργο του, κεντρικό θέμα του οποίου είναι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, αποτελείται από δώδεκα (12) ποιητικές συλλογές, μερικές εκ των οποίων  έχουν μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες και αποτέλεσαν αντικείμενο πολλών αφιερωμάτων και μελετών. Έχει  βραβευθεί για τα ποιήματά του από την Ακαδημία Αθηνών, το ελληνικό και το κυπριακό κράτος και από φορείς της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, που ευχαριστεί δημοσίως τον σημαντικό Κύπριο ποιητή για τη δωρεά του. Το ΑΠΚΥ αναλαμβάνει πλέον την ευθύνη να αναδείξει τόσο τα συγκεκριμένα έργα του Κυριάκου Χαραλαμπίδη όσο και το υπόλοιπο έργο του μέσω της έκθεσής του σε εκδηλώσεις, αλλά και μέσω της σπουδής και ανάλυσής του.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΑΠΚΥ προγραμματίζει μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου 2019 τη διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου με αφορμή τα ογδοντάχρονα του ποιητή με τίτλο «Κυριάκου Χαραλαμπίδη Επίσκεψις».

Διαφήμιση
Διαφήμιση