HomeHL-9Αττική: Μετά την πύρινη κόλαση, οι πλημμύρες …

Αττική: Μετά την πύρινη κόλαση, οι πλημμύρες …

Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οδηγών από αυτοκίνητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκκλήσεις στους πολίτες να μην κυκλοφορούν κάνουν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης λόγω των πλημμυρών από την ισχυρή καταιγίδα που πλήττει τις τελευταίες ώρες την Αττική. Οδηγοί έχουν εγκλωβισθεί στα αυτοκίνητά τους και τουλάχιστον σε οκτώ περιπτώσεις απεγκλωβίσθηκαν από την Πυροσβεστική, σε Μαρούσι, Βριλήσσια και Παλλήνη.

Το κύμα κακοκαιρίας εκδηλώνεται σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ στο Μαρούσι πέφτει χαλάζι.

Από την εκδήλωση της καταιγίδας, η Πυροσβεστική έχει ήδη δεχθεί περίπου 170 κλήσεις από περιοχές στα βόρεια της Αττικής και ειδικότερα από Βόρεια Πεντέλη, Κηφισιά, Μελίσσια, Μαρούσι και Βριλήσσια.

Μεγαλύτερη κινητικότητα υπάρχει στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου οι κλήσεις αφορούν σε άντληση υδάτων και παροχή βοήθειας. Μάλιστα, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι οι κλήσεις θα αυξηθούν, καθώς υπάρχει ανοδική τάση.

https://www.youtube.com/watch?v=QSywTp7rwy8

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε διάφορους δρόμους της Αττικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία στις οδούς Αγίου Ελευθερίου και Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι.

Ωστόσο, πριν λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη φέφηρα Ερυμάνθου στην Κηφισιά και στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος του Βασιλόπουλου στη Νέα Ερυθραία.

https://www.youtube.com/watch?v=8YtIJyQB84g

Καραμέρος για καταιγίδα: Αν δεν έχουμε νεκρό θα είναι θαύμα

Την ίδια ώρα, ο κ. Καραμέρος σε μια δήλωση-σοκ ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι «εάν δεν έχουμε νεκρό, θα είναι θαύμα» αναφερόμενος στις πλημμύρες στο Μαρούση και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται σε συγκεκριμένους δρόμους λόγω της βροχόπτωσης.

«Να μην κινηθούν πεζοί στο ύψος της Αμαρουσίου-Χαλανδρίου και στην Κονίτσης και να μην προσπαθήσουν να διασχίσουν τον δρόμο με το αυτοκίνητό τους», δήλωσε ο κ. Καραμέρος στο ρ/σ realfm.

«Υπάρχουν τεράστιοι όγκοι νερού στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Ελευθερίου. Υπάρχει ένα παλιό αμαξοστάσιο του δήμου Αμαρουσίου πάνω στο ρέμα της Σαπφούς, έχει βγει το νερό..» διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται ότι θα ταλαιπωρήσει ακόμη περισσότερο τους πυρόπληκτους, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα.

attikh-plhmmyres7

Σε έκτακτο δελτίο καιρού που είχε εκδώσει η ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα επηρεάσει κατά διαστήματα την Αττική το μεσημέρι και το απόγευμα. Επίσης, θα πληγούν κατά διαστήματα μέχρι και το βράδυ η κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία, οι Σποράδες και η Εύβοια.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση