HomeHL-SportsΜε τον Νίκο Κοροβέση ο ΟΦΗ υπέταξε την ΑΕΛ

Με τον Νίκο Κοροβέση ο ΟΦΗ υπέταξε την ΑΕΛ

Τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα φιλικά προετοιμασίας πέτυχε ο ΟΦΗ κόντρα στην ΑΕΛ (1-0). Εξαιρετική συνεργασία Νέιρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Νίκο Κοροβέση να ανοίγει …λογαριασμό στα γκολ ως ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, οι Κρητικοί επικράτησαν με σκορ 1-0 της ΑΕΛ σε φιλικό προετοιμασίας που έγινε στο Καρπενήσι. Οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλά διαστήματα, αλλά το γκολ του Έλληνα άσου ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά και έδωσε την ευκαιρία στον ΟΦΗ να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε μια ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο (στο β’ σαρανταπεντάλεπτο έγιναν κι άλλες αλλαγές), με τον Μεγιάδο να ξεχωρίζει με την παρουσία του στο πρώτο μισό του αγώνα. Απ’ την πλευρά των Βυσσινί τόσο ο Ντέλετιτς όσο και ο Καρανίκας έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στο διάστημα που αγωνίστηκαν, ενώ στο φινάλε ο Κάσος θα μπορούσε σε δύο περιπτώσεις να χριστεί σκόρερ από πλεονεκτική θέση και να φέρει το ματς στα ίσα.

Τα πλάνα των προπονητών

Για τον ΟΦΗ ο Νίκος Παπαδόπουλος επέλεξε σύστημα 4-2-3-1 με τον Σωτηρίου στην εστία και τους Κοιλιάρα, Κομεσίδη, Ποτουρίδη και Δεληγιαννίδη στην άμυνα. Ο Νάστος με τον Μεγιάδο κινήθηκαν στη μεσαία γραμμή, με τον Πλατέλλα σε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Σασί και Ντίνας έπαιξαν στα άκρα της επίθεσης, με τον Βουό στην κορυφή.

Ο Σωτήρης Αντωνίου από την πλευρά του επέλεξε για την ΑΕΛ σύστημα 3-5-2 με τον Θεοδωρόπουλο στα δοκάρια και τους Μόρα, Ζίζιτς και Γκοϊκοβιτς στην άμυνα. Καρανίκας και Χούμπτσεφ αγωνίστηκαν στα δύο άκρα, με τους Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς και Πέτροβικ να τους πλαισιώνουν. Στην επίθεση πήραν θέση ο Ντέλετιτς με τον Φρίουι.

Μοίρασαν χρόνο και ευκαιρίες

Μοιρασμένο ήταν το α’ ημίχρονο για τις δύο ομάδες με την ΑΕΛ να είναι αυτή που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι Βυσσινί έχασαν τρεις ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά ούτε ο Ντέλετιτς στο τρίτο λεπτό, ούτε και ο Καρανίκας στη συνέχεια (στο 6′ και στο 15′) μπόρεσαν με σουτ να νικήσουν τον Σωτηρίου.

Με τη συμπλήρωση πάντως του πρώτου τετάρτου ο ΟΦΗ ήταν σαφώς ανώτερος της αντιπάλου του και θα μπορούσε σε τρεις περιπτώσεις να έχει πάρει το προβάδισμα στο σκορ.

Στο 18′ ο Ντίνας εκτέλεσε απευθείας φάουλ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ το αριστερό δοκάρι του Θεοδωρόπουλου. Ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είπε όχι σε δύο ακόμα περιπτώσεις που οι Κρητικοί προσπάθησαν να σκοράρουν.

Την πρώτη σε σουτ του Πλατέλλα (23′) και τη δεύτερη σε ευθύβολο, μακρινό σουτ του Μεγιάδο λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου.

Άνοιξε …λογαριασμό ο Κοροβέσης

Όπως και στο α’ ημίχρονο, έτσι και στο β’ η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 46ο λεπτό ο Σαϊντι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Στρέζο, αλλά ο γκολκίπερ του ΟΦΗ του είπε “όχι”. Στο 50′ ο Ντέλετιτς σούταρε με τον τερματοφύλακα των Κρητικών να είναι και πάλι σε ετοιμότητα, ενώ νωρίτερα οι Κρητικοί είχαν να επιδείξουν μόνο ένα σουτ του Μπολάκη, απ’ το οποίο η μπάλα πέρασε άουτ.

Όλα αυτά μέχρι το 59ο λεπτό, αφού στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο της αναμέτρησης ο Νέιρα συνεργάστηκε άψογα με τον Κοροβέση. Ο τελευταίος βγήκε μόνος του απέναντι απ’ τον Θεοδωρόπουλο και κατάφερε να τον νικήσει με εξαιρετικό σουτ. Αυτό το γκολ έκανε και τη διαφορά ως το τέλος, αφού παρά τις χαμένες ευκαιρίες απ’ τις δύο ομάδες, δεν άλλαξε το αποτέλεσμα.

Στο 64΄ ο Μπολάκης πρόλαβε τον Σαϊντι στην “καρδιά” της περιοχής του Στρέζου και παραχώρησε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Κοροβέσης έπιασε απευθείας βολέ από πλεονεκτική θέση με τη μπάλα να περνά άουτ.

Στο 72΄ο ΟΦΗ απείλησε και πάλι με μακρινό σουτ του Κυριακίδη, αλλά ο Σουλούκος μάζεψε με διπλή προσπάθεια. Στις καθυστερήσεις πάντως οι Βυσσινί έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια. Πρωταγωνιστής και στις δύο ο Κάσος.

Αρχικά με κεφαλιά στο 90ο λεπτό και στη συνέχεια με απευθείας βολές από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας των Κρητικών. Έτσι το 1-0 υπέρ του ΟΦΗ έμεινε ως το φινάλε της αναμέτρησης με τους Κρητικούς να μετρούν πλέον δύο νίκες σε ισάριθμα φιλικά παιχνίδια.

Ο διαιτητής Δημήτρης Κουρλός από την Ευρυτανία έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μεγιάδο και τον Παπάζογλου.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Σωτηρίου (46′ Στρέζος), Δεληγιαννίδης (46′ Αργυρόπουλος), Κομεσίδης (46′ Παπάζογλου), Ποτουρίδης (46′ Φαζός), Κοιλιάρας (46′ Μπολάκης), Νάστος (46′ Κυριακίδης), Μεγιάδο (46′ Παπαστεριανός), Ντίνας (46′ Οικονόμου-82′ Κοντογιάννης), Πλατέλλας (46′ Κουτσιανικούλης), Σάσι (46′ Κοροβέσης-78′ λ.τ. Νοικοκυράκης), Βουό (46′ Νέιρα).

ΛΑΡΙΣΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Θεοδωρόπουλος (60′ Σουλούκος), Καρανίκας (69′ Πινακάς), Ζίζιτς (84′ Μπάμης), Μόρας, Γκοϊκοβιτς, Χούμπσεφ, Φατιόν, Πέτροβικ, Μιλοσάβλιεβιτς, Φρίουι, Ντέλετιτς.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση