HomeHL-9Εκδηλώσεις τιμής για τους Ήρωες Καταδρομείς Η. Τούλη και Ν. Καβροχωριανό

Εκδηλώσεις τιμής για τους Ήρωες Καταδρομείς Η. Τούλη και Ν. Καβροχωριανό

Έπεσαν στην Κύπρο το 1974

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκαν και εφέτος οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Ηρώων Καταδρομέων Ηλία Τούλη στο Μάραθος και Νικολάου Καβροχωριανού στη Μονή.

Παρουσία του Δημάρχου Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκη και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, των Βουλευτών Ηρακλείου Σ. Βαρδάκη και Ν. Ηγουμενίδη, του εκπροσώπου του Ευρωβουλευτή Μ. Κεφαλογιάννη, Ν. Χρονάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευρ. Κουκιαδάκη, του Εντεταλμένου Συμβούλου της Περιφέρειας Κρήτης Λ. Βαμβακά, του Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Ν. Αγγελάκη, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, συμπολεμιστών των Ηρώων, εκπροσώπων τοπικών φορέων και αρχών, κατοίκων των οικισμών και συγγενών των στρατιωτικών, το Μαλεβίζι απέδωσε τις δέουσες τιμές στα δυο παλικάρια που χάθηκαν στα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του ’74 στην Κύπρο.

toulhs-kavroxorianos

Μεγάλος «απόντας» από τις δυο τελετές, ο διοικητής των Ηρώων, Βασίλειος Φθενός, ο οποίος κάθε χρόνο αναφερόταν με τον δικό του μοναδικό τρόπο στα γεγονότα της μοιραίας εκείνης αποστολής.

Παράλληλα, στη Μονή, αμέσως μετά την τελετή, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου της Νεκταρίας Σπυριδάκη «Αθάνατος και Ζωντανός» (εκδ. Όστρια) ένα βιβλίο που μιλάει για τον Νικόλαο Καβροχωριανό.

toulhs-kavroxorianos2

Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Μάραθο και στη Μονή ο Σωκράτης Βαρδάκης

Στις εκδηλώσεις μνήμης των καταδρομέων Ηλία Τούλη και Νικόλαου Καβροχωριανού, στις κοινότητες Μαράθου και Μονής του Δ. Μαλεβιζίου, παρευρέθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.

Στο μήνυμά του ο κ. Βαρδάκης ανέφερε: «44 χρόνια μετά, τιμούμε τη μνήμη, τον ηρωισμό και τον αγώνα τους υπέρ της πατρίδας, του Λοχία καταδρομών Νίκου Καβροχωριανού και του καταδρομέα Ηλία Τούλη. Συμμετείχαν το 1974 στη στρατιωτική αποστολή της Ελλάδος, με το όνομα «ΝΙΚΗ», με σκοπό να ενισχύσουν την Κύπρο κατά την διάρκεια της τουρκικής εισβολής. Όμως ένα λάθος στα κέντρα ελέγχου της αποστολής, είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους από αντιαεροπορικά πυρά. Αιώνια θα παραμείνουν στη μνήμη μας ως «ήρωες» για τις αρχές και τις αξίες που υπηρέτησαν.»

vardakis_moni_220718a vardakis_moni_220718b

Διαφήμιση
Διαφήμιση