HomeHL-9Με προσδοκίες η πρεμιέρα των εκπτώσεων στην Κρήτη

Με προσδοκίες η πρεμιέρα των εκπτώσεων στην Κρήτη

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετρά ο εμπορικός κόσμος της Κρήτης για την έναρξη της θερινής περιόδου των εκπτώσεων. Ήδη, αρκετές επιχειρήσεις έχουν ξεκινήσει προσφορές σε ορισμένα είδη, ενώ επίσημα η “πρεμιέρα” θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 9 Ιουλίου.

Όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία η περίοδος των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου, στη διάρκεια της οποίας οι έμποροι μπορούν να αναρτούν πινακίδες στις βιτρίνες τους αναγγέλλοντας τις προσφερόμενες μειώσεις των τιμών στα αγαθά που διαθέτουν, αλλά παράλληλα, σε κάθε προϊόν οφείλουν να αναγράφουν και τις δύο τιμές, πριν και μετά την έκπτωση.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η συντριπτική πλειονότητα των εμπόρων, ιδιαίτερα στα είδη ένδυσης, υπόδυσης, αξεσουάρ κ.ά. θα κάνουν πρεμιέρα με ελκυστικές τιμές αφού οι εκπτώσεις σε πολλές περιπτώσεις θα ξεκινήσουν με 50%.

Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά σημαντική αύξηση του τζίρου λόγω και της αυξημένης τουριστικής κίνησης που παρατηρείται στο νησί, ενώ για μια ακόμη φορά οι εκπρόσωποί του απευθύνουν έκκληση στους καταναλωτές να δείχνουν την προτίμησή τους στις ντόπιες επιχειρήσεις ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας της αγοράς, που έχει προσδιοριστεί για τις 15 Ιουλίου. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα, οι έμποροι δεν είναι υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους, καθώς το μέτρο έχει αποδειχθεί αναποτελεσματικό, λόγω της αγοραστικής δυνατότητας των καταναλωτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση