HomeHL-9Εκπτώσεις Ιανουαρίου: Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή

Εκπτώσεις Ιανουαρίου: Ανοιχτά τα μαγαζιά σήμερα Κυριακή

Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων, ο εμπορικός κόσμος προσδοκά να αναθερμανθεί, προσφέροντας η αγορά υψηλά ποσοστά έκπτωσης σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν έως το τέλος Φεβρουαρίου, προσφέροντας στους καταναλωτές μια ευκαιρία για αγορές με οικονομικότερες τιμές.

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024, οι εμπορικοί σύλλογοι επιτρέπουν την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, προσφέροντας στους καταναλωτές μια επιπλέον ημέρα για αγορές.

Σημαντικό στοιχείο που υπογραμμίζεται στις ανακοινώσεις των εμπορικών συλλόγων είναι η υποχρέωση τους να δηλώνουν την προγενέστερη τιμή των προϊόντων που υπόκεινται σε μείωση.

Ως προγενέστερη τιμή θεωρείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος τις προηγούμενες 30 ημέρες πριν από τη μείωση της τιμής.

Συγκεκριμένα, αν ένα προϊόν βρίσκεται στην αγορά για λιγότερο από 30 ημέρες, η προγενέστερη τιμή θεωρείται η χαμηλότερη τιμή που εφάρμοσε ο έμπορος κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος.

Για προϊόντα που υφίστανται συνεχείς μειώσεις τιμής πριν από την εφαρμογή της έκπτωσης, η προγενέστερη τιμή είναι αυτή που ίσχυε πριν από την πρώτη μείωση.

Στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά αυτήν την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2024, από τις 11.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ. Ωστόσο, σημειώνεται προειδοποιητικά ότι τα σούπερ μάρκετ δεν ακολουθούν το λιανεμπόριο, οπότε δεν θα λειτουργήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της Κυριακής, ακολουθώντας διαφορετικό ωράριο λειτουργίας.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση