Μετά από δύο αλλεπάλληλες δεξιώσεις μία στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και τη … μεταμεσονύχτια στο ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου με αφορμή τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου κεντρικού σταθμού στο κτίριο «Αθηνά», ο Υπουργός Υποδομών ξεκίνησε το μεσημέρι το πρόγραμμα της τριήμερης όπως εξελίχθηκε επίσκεψής του στο Ηράκλειο.

Μετά από ολιγόωρη ξεκούραση, ο κ. Σπίρτζης εγκαινίασε τις σημερινές επαφές με τους εκπροσώπους των αυτοκινητιστών ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

lotzia-1

Μάλιστα, σε συνεδρίαση στον δήμο Ηρακλείου ο κ. Σπίρτζης ενημέρωσε τους δημάρχους της Κρήτης για τον ΒΟΑΚ.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Υποδομών εδώ και πολλές δεκαετίες υπήρξαν αποσπασματικές κινήσεις για την υλοποίηση του μεγάλου έργου της Κρήτης, όπως είναι ο ΒΟΑΚ.

Παράλληλα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε τις επιλογές που υπάρχουν στους δημάρχους προκειμένου εκείνοι να τις αξιολογήσουν και τελικώς ν’ αποφασίσουν αφήνοντας μία προειδοποίηση πως αν οι δήμαρχοι διαφωνήσουν με τα όσα προτείνονται τότε θα ακυρωθεί όλη η διαδικασία που προχωρά η κυβέρνηση.

lotzia-2

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι της Κρήτης, ανάμεσά τους ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, πρότειναν στον κ. Σπίρτζη ότι, τουλάχιστον στους Μητροπολιτικούς Δήμους, η ευθύνη συντήρησης του συνόλου του οδικού δικτύου (που βρίσκεται στα όρια του Δήμου και δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το Εθνικό Οδικό δίκτυο), να τεθεί στην ευθύνη των αντίστοιχων Δήμων, εκχωρώντας τους, τους ανάλογους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσκεψή του στην Κρήτη παρατάθηκε κατά μία ημέρα, και έτσι αύριο το πρωί στις 10:00 θα μεταβεί στο έργο του δρόμου Αγία Βαρβάρα – Απομαρμά προκειμένου να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς την πορεία των εργασιών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση