HomeHL-9Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη σήμερα

Βουλή: Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη σήμερα

Πόλωση για Μπαρμπαρούση, Σκοπιανό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κορυφώνεται σήμερα η κοινοβουλευτική «μάχη» για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία και η ώρα της προσωπικής σύγκρουσης Τσίπρα- Μητσοτάκη πλησιάζει.

Μέχρι τώρα η συζήτηση διεξάγεται σε κλίμα πόλωσης, στη σκιά της προτροπής του βουλευτή Μπαρμπαρούση για στρατιωτικό πραξικόπημα. Άπαντες έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να καταδικάσουν τις δηλώσεις του.  Ενώ η κυβέρνηση άνοιξε στη συνέχεια ευθύ μέτωπο με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον οποίο και έδειξε ως υπεύθυνο,τονίζοντας πως με «όσα είχε πει για ξεπουλήματα, νομιμοποίησε το φασισμό και το κάλεσμα για την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος».

Σκληρό «ροκ» από Τσίπρα

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο προετοιμάζονται πυρετωδώς για την ομιλία του πρωθυπουργού και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida ο κ. Τσίπρας θα επιχειρηματολογήσει εστιάζοντας στα εξής:

  • Θα υπερασπιστεί τη συμφωνία για το ονοματολογικό και θα εξηγήσει τι κέρδισε η ελληνική πλευρά από τη διαπραγμάτευση.
  • Θα τονίσει,κατά πληροφορίες, ότι ο κ. Μητσοτάκης μετατοπίζεται προς την ακροδεξιά «κάνοντας απέλπιδα προσπάθεια να ρίξει την κυβέρνηση γιατί ξέρει ότι μετά το μνημόνιο δεν θα έχει πολιτικό αφήγημα».
  • Θα εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον Πρόεδρο της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι «στρώνει χαλί στη χρυσή Αυγή»
  • Τέλος, θα υπερασπιστεί συνολικά το έργο της κυβέρνησης και στην οικονομία,καθιστώντας έτσι άκαιρη την πρωτοβουλία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση