Την επίθεση ασθενή σε βάρος νοσηλεύτριας καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση φεύγει εκτός ελέγχου.

Το νεότερο περιστατικό σημειώθηκε χθες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου κατά τη διάρκεια γενικής εφημερίας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, ασθενής με άνοια ο οποίος έφθασε στα ΤΕΠ χωρίς συνοδό, για αδιευκρίνιστο λόγο επιτέθηκε σε νοσηλεύτρια χτυπώντας την στο κεφάλι.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο το φαινόμενο αυτό με τις βιαιοπραγίες σε βάρος του προσωπικού είναι συχνό χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα καθώς η απουσία φύλαξης προκαλεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Τι αναφέρει ο διοικητής του νοσοκομείου για το περιστατικό

Με ανακοίνωσή του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος καταδικάζει το περιστατικό της επίθεσης ασθενή σε νοσηλεύτρια ενώ παράλληλα τονίζει πως τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί και ενισχύονται συνεχώς.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

Είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός, λειτουργοί της Υγείας να δέχονται επιθέσεις κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας τους, όπως το χθεσινό περιστατικό βίας εις βάρος εργαζόμενης που έγινε στο ΤΕΠ του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ».

Η διοίκηση του νοσοκομείου ενημερώνει, ότι τέτοια περιστατικά βιαιοπραγίας θα επισύρουν όλες τις προβλεπόμενες νομικές και ποινικές συνέπειες.

Σημειώνουμε, ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί και ενισχύονται συνεχώς τόσο με ηλεκτρονικά μέσα, όσο και με φυσική φύλαξη.

Συμπαραστεκόμαστε πλήρως στην λειτουργό μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση