HomeHL-9Στην τελική ευθεία η δίκη για το άγριο φονικό στα Ανώγεια

Στην τελική ευθεία η δίκη για το άγριο φονικό στα Ανώγεια

Αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η δίκη για την άγρια δολοφονία του 23χρονου κτηνοτρόφου Μανόλη Στρατάκη που σημειώθηκε στα Ανώγεια, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων.

Στο εδώλιο κάθονται ο 54χρονο κτηνοτρόφος – και συγγενείς του θύματος – καθώς και ο 22χρονος γιος του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση ολοκληρώθηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις αλλά και οι απολογίες των δύο φερόμενων ως οι δραστών του φονικού.

Σήμερα αναμένεται να ακουστεί η πρόταση του εισαγγελέα της έδρας για το αν κρίνει ένοχους η όχι τους δύο κατηγορουμένους.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο για την ίδια υπόθεση κάθονται επίσης ο πατέρας και τα δύο αδέλφια του θύματος, κατηγορούμενοι για παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή αλλά και για συμμετοχή στη μοιραία αιματηρή συμπλοκή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έχει μετατραπεί σε… αστακό καθώς υπάρχει αυξημένη αστυνομία παρουσία υπό τον φόβο των επεισοδίων.

Το χρονικό

Το περιστατικό είχε γίνει σε αγροτική τοποθεσία έξω από τα Ανώγεια, την Κυριακή των Βαΐων του 2017. Οι δύο κατηγορούμενοι και ο πατέρας του θύματος φέρονται να συναντήθηκαν στα γειτνιάζοντα βοσκοτόπια τους και άρχισαν να λογοφέρουν. Ωστόσο ο καυγάς πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις με αποτέλεσμα ο πατέρας του θύματος να ειδοποιήσει τους τρεις γιους του να τον συνδράμουν για βοήθεια. Τα μέλη των δύο οικογενειών στη συνέχεια φέρονται να συνεπλάκησαν άγρια μεταξύ τους και στη διάρκεια της συμπλοκής αυτής τραυματίστηκε θανάσιμα ο 23χρονος Μανόλης Στρατάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση