HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης σε Φώφη για εκλογές

Μητσοτάκης σε Φώφη για εκλογές

Δεν θα διαφωνήσουμε για τις πρόωρες εκλογές -Τις ζητάμε δύο χρόνια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο αίτημα της Φώφης Γεννηματά για πρόωρες εκλογές και στις αιτιάσεις της ότι η ΝΔ περιμένει να πέσει η κυβέρνηση σαν «ώριμο φρούτο» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απευθυνόμενος με χαμόγελο στην επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε: «Εκλογές, λοιπόν, εκλογές. Δεν θα διαφωνήσουμε κυρία Γεννηματά, αν θα γίνουν σε έναν δύο ή τρεις μήνες. Εμείς εξάλλου τις ζητάμε δύο χρόνια τις εκλογές».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να καταφύγει στην κάλπη: «Κάντε κ. Τσίπρα επιτέλους το σωστό, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η κάλπη από μόνη της είναι μια κάθαρση. Δώστε λοιπόν στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να πάρει θέση, μην τον δεσμεύετε για χρόνια για να εξασφαλίσετε μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία. Μην υπονομεύετε τις δημοκρατικές μας κατακτήσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια να περιορίσετε τη συντριβή σας. Ο ελληνικός λαός είναι σοφός και είμαι πεπεισμένος ότι η εμπειρία των τελευταίων οκτώ χρόνων τον έχει κάνει ακόμα σοφότερο. Εμπιστευτείτε την κρίση του, σεβαστείτε την ετυμηγορία του, αφήστε τον να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα γιατί αυτό αξίζεις στη χώρα. Αξίζουμε καλύτερα και σύντομα ο ελληνικός λαός να το αποδείξεις τις κάλπες»

Νωρίτερα, η επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ. εκτός από το δριμύ «κατηγορώ» κατά της κυβέρνησης, εξαπέλυσε επίθεση και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη διότι όπως είπε η Νέα Δημοκρατία περιμένει να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν ώριμο φρούτο

«Με προβληματίζει και η στάση της νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Μητσοτάκης ενώ εδώ και δύο χρόνια ζητά εκλογές τώρα παρακολουθεί αμήχανα την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται την προοπτική της χώρας και δίνει ραντεβού το φθινόπωρο. Όμως η χώρα, η  οικονομία και η κοινωνία δεν μπορούν να οδηγούνται σε αυτό το δύσκολο μέλλον απροστάτευτες και ανασφαλείς . Η Νέα Δημοκρατία δε νομιμοποιείται να κλείνει τα μάτια και να αφήνει την μοίρα της χώρας στα χέρια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στην πραγματικότητα αφήνετε εν λευκώ τον κ. Τσίπρα να καθορίσει τις εξελίξεις. Έναν πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που έχουν αποδείξει ότι έχουν πλήρη αδυναμία διαπραγμάτευσης» τόνισε στην ομιλία της.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση