HomeΚΡΗΤΗΠανευρωπαϊκό συνέδριο για τη βιοποικιλότητα των φυτών

Πανευρωπαϊκό συνέδριο για τη βιοποικιλότητα των φυτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜPLAVIΤο 7o κατά σειρά Ευρωπαϊκό Συνέδριο της PLANTAEUROPAFOUNDATION (WWW.PLANTAEUROPA.NET), θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 22 έως την Κυριακή 25 Μαΐου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ).

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο συνδιοργανώνεται από το Ινστιτούτο Θεολογίας και Οικολογίας της ΟΑΚ, με γενικό θέμα: «Τα φυτά για τον άνθρωπο και ο άνθρωπος για τα φυτά». Αναμένεται να λάβουν μέρος 80 και πλέον επιστήμονες από 25 ώρες με πολλές ενδιαφέρουσες επιστημονικές μελέτες από όλο το φάσμα των επιστημών για τη βιοποικιλότητα των φυτών στην Ευρώπη και την Κρήτη.

Η έναρξη του Συνεδρίου και της Έκθεσης Φωτογραφίας και Τέχνης, με θέμα: «Η ομορφιά των άγριων φυτών της Ευρώπης», θα γίνει την Πέμπτη 22 Μαΐου στις 09.00, ενώ την πρώτη ημέρα θα συμμετάσχουν και ομάδες μαθητών από την περιοχή που συμμετέχουν σε ποικίλα σχολικά προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής. Επίσης την ίδια ημέρα, και μετά την βράβευση των συμμετεχόντων στο διαγωνισμό φωτογραφίας, οι παρεβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο σημαντικές εισαγωγικές ομιλίες, με θέμα: «Ευρωπαϊκή στρατηγική για την προστασία των αγρων φυτών» και «Οργανισμοί για την προστασία των φυτών στην Ευρώπη (IUCN, EU/NATURA 2000) από τους καθηγητές LizRadford και JanPlesnik αντιστοίχως.

Η επίσημη γλώσσα του Συνέδριου είναι η Αγγλική, ενώ οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν διάφορα μέρη της ευρύτερης περιοχής των Χανίων και να μελετήσουν την κρητική βιοποικιλότητα. Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι ελεύθερη για όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν.

haniotika-nea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση