HomeΚΡΗΤΗΤραγική η κατάσταση των δημόσιων ΙΕΚ

Τραγική η κατάσταση των δημόσιων ΙΕΚ

Παρέμβαση στη βουλή για την απαξίωση του θεσμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων  και  Οικονομίας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την τραγική κατάσταση των Δημοσίων ΙΕΚ.

Τα πολλαπλά προβλήματα των ΔΙΕΚ που προκαλούν σοβαρές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία τους, αφορούν αφενός τις σοβαρές ελλείψεις που εντοπίζονται σε υλικά γραμματειακής υποστήριξης και εκπαίδευσης και αφετέρου τις  εκκρεμείς πληρωμές χιλιάδων εκπαιδευτών.  Παράλληλα,  βρίσκεται  ακόμη σε εκκρεμότητα η ολοκλήρωση υπογραφής των συμβάσεων του τρέχοντος Α’ εξαμήνου 2018.

Η παραπάνω κατάσταση είναι φανερό, πως οδηγεί στην  απαξίωση των Δημοσίων ΙΕΚ και επηρεάζει άμεσα  τόσο τους 8.000 εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε αυτά, όσο και τους χιλιάδες σπουδαστές τους.

Ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

  1. Ποιος ο σχεδιασμός για την άμεση επίλυση των προβλημάτων και της δυστοκίας των διαδικασιών που εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού;
  2. Υπάρχει κάποιος προγραμματισμός για την καταβολή των δεδουλευμένων του τρέχοντος εξαμήνου 2018 (Α’), αλλά και του προηγούμενου εξαμήνου (2017 Β’) για τους εκπαιδευτικούς των Δ.ΙΕΚ;
Διαφήμιση
Διαφήμιση