HomeHL-GreeceΔίδυμη παρέμβαση Παπαδημούλη – Δραγασάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Δίδυμη παρέμβαση Παπαδημούλη – Δραγασάκη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη ανησυχία από ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με Παπαδημούλη και Δραγασάκη να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για διάλυση του κόμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για “επικίνδυνη κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ“, ο οποίος “απειλείται να πληγεί συνολικά” έκαναν λόγο δύο από τα ιστορικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης και Γιάννης Δραγασάκης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο κόμμα, όπου ο Στέφανος Κασσελάκης έδειξε την πόρτα της εξόδου στους Δημήτρη Βίτσα, Νίκο Φίλη και Πάνο Σκουρλέτη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RThess, ο  Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε πως οι κίνδυνοι διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ορατοί, μετά τις “εξαγγελίες αποκεφαλισμών”, όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, και μάλιστα “με παράκαμψη και παραβίαση του Συντάγματος του ΣΥΡΙΖΑ”.

“Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον επικίνδυνη. Είναι ορατοί οι κίνδυνοι διάλυσης του κόμματός μας. Με πονάει πολύ γιατί πριν 35 χρόνια βάλαμε τα θεμέλια μαζί με το Γιάννη Δραγασάκη για να υπάρξει -στην εξέλιξή του- ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ, με το κοινό πόρισμα που ένωσε το κόμμα του Χαρίλαου Φλωράκη με το κόμμα του Λεωνίδα Κύρκου. Το λέω αυτό διότι όταν υπάρχει βούληση βρίσκεται και ο τρόπος”, είπε αρχικά ο κ. Παπαδημούλης.

“Πάντως, κακά τα ψέματα, ούτε ο Γιάννης Δραγασάκης ούτε εγώ δεν είμαστε μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Εγώ έχω παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία με δική μου πρωτοβουλία πριν είκοσι χρόνια και δεν ήμουν υποψήφιος και για την Κεντρική Επιτροπή πριν ένα χρόνο. Σαράντα χρόνια μέλος είναι αρκετά. Και έχω εδώ και χρόνια πει ότι ολοκληρώνω και την κοινοβουλευτική μου διαδρομή. Γι’ αυτό μιλώ και με μεγαλύτερη ευθύνη, γιατί δεν έχω άμεση εμπλοκή”, πρόσθεσε.

“Εξαγγελίες αποκεφαλισμών, με παράκαμψη και παραβίαση του Συντάγματος του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το καταστατικό του, αλλά και παράλληλοι μονόλογοι σε υψηλούς τόνους μέσα από τα ΜΜΕ, δεν επιτρέπουν αυτό που είναι το οξυγόνο για κάθε κόμμα, όταν υπάρχουν διαφορές: τον διάλογο και την αναζήτηση είτε συνθέσεων είτε αποφάσεων δια πλειοψηφίας”, τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας: “Πρέπει άμεσα να οριστεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Η Εκτελεστική Γραμματεία που ανακοινώθηκε ότι θα συγκληθεί αύριο, είναι ένα άτυπο όργανο που δεν έχει αρμοδιότητα. Σύμφωνα με το καταστατικό, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος πρέπει να συνεδριάσει άμεσα, ώστε να κατέβουν οι τόνοι”.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ξεκαθάρισε επιπλέον ότι “ο πρόεδρος του κόμματος, σύμφωνα με το καταστατικό, δεν έχει τη δυνατότητα και τη δύναμη να διαγράφει”. “Μπορεί απλώς να προτείνει κάτι. Τα είπε μια χαρά χθες ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, ο Αντώνης Κοτσακάς“, σημείωσε.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και ηττημένος, αν και πληγωμένος, είναι η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Ο κόσμος περιμένει από μας να κάνουμε αντιπολίτευση με αυστηρή κριτική αλλά και αντιπρόταση στον Κ. Μητσοτάκη. Να βγάλουμε διδάγματα από την ήττα μας, να ανακάμψουμε και όχι να αυτοδιαλυθούμε. Ζητώ από το Στέφανο Κασσελάκη να καταλάβει ότι εξελέγη πρόεδρος, αλλά όχι αυτοκράτορος του κόμματος. Πρέπει να πρωτοστατήσει στην εφαρμογή των κανόνων και στην σύγκληση των οργάνων. Το Συνέδριο του κόμματος, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να επισπευσθεί. Μετά από αυτή την παρόξυνση της κρίσης και δεν είναι δυνατόν να πάμε σε Συνέδριο με διαγραφές. Πρέπει να πάμε με διάλογο συντεταγμένο στα όργανα. Θεωρώ αρνητικό και το ότι ένα μήνα μετά την εκλογή νέου προέδρου, η Πολιτική Γραμματεία έχει συνεδριάσει μόνο μία φορά, και αυτή ατελώς», είπε ο ευρωβουλευτής.

Σχετικά με το ενδεχόμενο παρέμβασης του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είπε: “Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως παραμερίζει για να περάσει το νέο κύμα. Αλλά και ότι θα είναι και εγγυητής της ενότητας. Δεν του υποδεικνύω τίποτε. Απλώς αναρωτιέμαι: Αν δεν μιλήσει και τώρα ο Αλέξης Τσίπρας με όσα γίνονται, πότε θα το κάνει;“.

Δραγασάκης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αποτύχει να ανταποκριθεί στον ρόλο του, θα πληγεί συνολικά

Στο ίδιο κλίμα και φανερά προβληματισμένος για την εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ, την οποία “βλέπει” και ένα ευρύτατο τμήμα στελεχών εμφανίστηκε και ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος με σχετική ανάρτησή του στο Facebook, τόνισε πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, “απειλείται η ίδια η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ”, αφήνοντας αιχμές για τον Στέφανο Κασσελάκη.

news247.gr

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση