HomeΚΡΗΤΗΤίμησαν τους αγωνιστές που απήγαγαν τον στρατηγό Κράιπε

Τίμησαν τους αγωνιστές που απήγαγαν τον στρατηγό Κράιπε

Αποκαλυπτήρια για τη στήλη με τα ονόματά τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της στήλης με τα ονόματα όσων συμμετείχαν στην απαγωγή του Γερμανού Στρατηγού Χάινριχ Κράιπε στην διακλάδωση Πατσιδών παρευρέθηκε σήμερα, Κυριακή 13-05-2018, ο Γραμματέας της Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε σήμερα την ηρωική πράξη των αγωνιστών που συμμετείχαν στην απαγωγή του Γερμανού Διοικητή της Κρήτης, Στρατηγού Χάινριχ Κράιπε, τον Απρίλιο του 1944.

avgenakhs-apokalypthria2

Στην επιτυχία της απαγωγής, συμμετείχαν και συντοπίτες μας, που με την πράξη τους αυτή, πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας έδωσαν σαφές μήνυμα θάρρους, ανυπακοής και αγωνιστικότητας στους Γερμανούς κατακτητές.

H σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και υπερηφάνειας. Παράλληλα, αποτίουμε φόρο τιμής στους συμπολίτες μας που αντιμετώπισαν τη θηριωδία και την αγριότητα των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, καθώς και τα αντίποινα του ναζιστικού ολοκληρωτισμού.

Τιμούμε τον ηρωισμό των γενναίων συντοπιτών μας, υποκλινόμαστε στην μνήμη τους και κρατούμε άσβεστη την ιερή παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν».

avgenakhs-apokalypthria3

Διαφήμιση
Διαφήμιση