HomeHL-WorldΛαβρόφ: Η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

Λαβρόφ: Η Μόσχα παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση Τραμπ για αποχώρηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε ότι η χώρα του παραμένει δεσμευμένη στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ προέβη σε αυτή τη δήλωση, μία ημέρα αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη χώρα του από αυτή.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο επεσήμανε ότι ο Λαβρόφ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας στη Μόσχα για να συζητήσουν την κατάσταση.

«Φυσικά το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς σε διάφορες επαφές με τους εταίρους μας. Και σίγουρα θα είναι ένα από τα βασικά θέματα στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών», δήλωσε ο Γκρούσκο.

Γερμανός ΥΠΕΞ: Οι ΗΠΑ δεν προσέφεραν εναλλακτική στη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα

Η Γερμανία θέλει να διατηρηθεί η συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν διότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν προσέφερε καμία εναλλακτική για να εμποδίσει την Ισλαμική Δημοκρατία από το να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας.

«Η συμφωνία λειτουργεί. Θέλουμε να διατηρήσουμε τους ελέγχους και τους κανόνες διαφάνειας», πρόσθεσε ο Μάας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Και αυτό ισχύει κυρίως επειδή είναι εντελώς άγνωστο τι σκέφτονται οι ΗΠΑ ως εναλλακτική στη συμφωνία που εμποδίζει το Ιράν να αναπτύξει πυρηνικά όπλα, ενώ παράλληλα είναι δυνατό να ελέγχεται η συμμόρφωσή του», πρόσθεσε ο Μάας.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση