HomeHL-9Αποχαιρέτησαν τον Κρητικό γιατρό που έφυγε τόσο ξαφνικά στο Άγιο Όρος

Αποχαιρέτησαν τον Κρητικό γιατρό που έφυγε τόσο ξαφνικά στο Άγιο Όρος

Θλίψη για τον Γιώργο Καραντινό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Τελευταίο” αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον 62χρονο αναισθησιολόγο του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Γιώργο Καραντινό, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια προσκυνήματος στο Άγιο Όρος.

Συντετριμμένοι οι δικοί του άνθρωποι, αλλά και οι συνάδελφοι του δε μπορούν να πιστέψουν ότι ο εξαίρετος γιατρός δε βρίσκεται πλέον ανάμεσα τους. Πλήθος κόσμου τον αποχαιρέτησαν στις 2.30 το μεσημέρι στον τόπο καταγωγής του, τις Δαφνές Ηρακλείου.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, η σορός του Γιώργου Καραντινού βρέθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου τελέστηκε τρισάγιο με φίλους και συναδέλφους του να τον αποχαιρετούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 62χρονος βρισκόταν μαζί με φίλους του την Πρωτομαγιά για προσκύνημα στο Άγιο Όρος, όταν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας σε μονοπάτι, γλίστρησε και έπεσε από ύψος 8 μέτρων.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η ΕΜΑΚ, όπου πυροσβέστες μετέβησαν στο σημείο και ανέσυραν τον άτυχο γιατρό, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Μάλιστα τα θανατηφόρα χτυπήματα φαίνεται ότι ήταν εκείνα που σημειώθηκαν στην περιοχή της κοιλιάς και του θώρακα.

Ο αποχαιρετισμός του Κουράκη στον Γιώργο Καραντινό

«Ον  γαρ οι θεοί φιλούσιν αποθνήσκει νέος». Αυτόν που οι θεοί αγαπούν πεθαίνει νέος, λέει ο Μένανδρος.   Και είναι η μόνη εξήγηση που χωρά στην αιφνίδια και τραγική απώλεια σου φίλε  Γιώργο .

Λαμπρός επιστήμονας,  σπουδαίος άνθρωπος , αγαπημένος φίλος και συνεργάτης,    που εκτός από την αγάπη των ανθρώπων  είχες προφανώς αγαπητέ μας Γιώργο  κερδίσει και εκείνη του Θεού, γι αυτό -ίσως- και σε κάλεσε κοντά του, τόσο πρόωρα.

Ήσουν   ήρεμος και προσηνής, φιλικός, ανθρώπινος, πάντα με το χαμόγελο και την καλή κουβέντα.  Είχες   μόνο συμπάθειες, τόσο  στον επαγγελματικό όσο και στον κοινωνικό σου χώρο, προσφέροντας απλόχερα   αγάπη, ανιδιοτέλεια και περίσσευμα  καρδιάς .

Επέλεξες  να υπηρετήσεις   την επιστήμη  της ιατρικής.  Τελείωσες  με  απόλυτη  επιτυχία  τις  σπουδές σου και  εξειδικεύτηκες στην αναισθησιολογία , θέτοντας τον εαυτό σου στην  υπηρεσία των  ανθρώπων από τη θέση του αναισθησιολόγου ιατρού του Βενιζέλειου  Νοσοκομείου .

Θέση  την  οποία τίμησες  με υποδειγματική συνέπεια, απόλυτα πιστός  στον όρκο του Ιπποκράτη και τις αρχές του ανθρωπισμού και της αφειδώλευτης προσφοράς.

Ανήσυχο πνεύμα και προοδευτικός άνθρωπος  που ονειρευόσουν  ένα  καλύτερο μέλλον για το Ηράκλειο και τους Ηρακλειώτες,    δεν περιόρισες  τον εαυτό σου μόνο στα ιατρικά  καθήκοντα .

Έστρεψες το  ενδιαφέρον  και στα κοινά της Αυτοδιοίκησης και από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου στην οποία εκλέχθηκες με τη Δημοτική μας Παράταξη,  υπηρέτησες  την πόλη  και τον ιδιαίτερο τόπο σου τις Δαφνές ,  με συνέπεια , αποφασιστικότητα και δημιουργικές προτάσεις, αρκετές από τις οποίες είχες τη χαρά να τις  δεις να υλοποιούνται.

Παράλληλα, δημιούργησες  μια εξαιρετική οικογένεια με δυο γιους ,και  μια κόρη  μαζί με  την  επιστήμονα σύζυγο σου Ουρανία ,στέλεχος της πολεοδομίας του Δήμου με σημαντική προσφορά.

Έφυγες εντελώς  αναπάντεχα την πρώτη του Μάη , την ημέρα  μνήμης και τιμής για τους αγώνες και τις κατακτήσεις των εργαζομένων,  ενώ βρισκόσουν με φίλους σε  προσκυνηματική  επίσκεψη στο  »περιβόλι της Παναγιάς», όπως αποκαλεί η λαϊκή παράδοση το Άγιο Όρος .

Έφυγες  στην  δημιουργική σου ηλικία και ενώ είχες ακόμα περιθώριο να προσφέρεις πολλά . Ως άνθρωπος ,ως γιατρός, ως ενεργός πολίτης.

Άφησες όμως πίσω σου ένα πεντακάθαρο και ζηλευτό ίχνος.

Ένα ίχνος που αποπνέει  ήθος,  ευπρέπεια , ευγένεια και  ανθρωπιά ..

Είναι αναμφίβολα βαρύ το φορτίο που πέφτει  στους ώμους της αγαπημένης σου συζύγου  Ουρανίας και των παιδιών σου .Θέλουμε να τους διαβεβαιώσουμε  ότι σε αυτή τη σκληρή τους δοκιμασία θα είμαστε δίπλα τους.

Και ακόμα ας τους παρηγορεί η σκέψη ότι ο αγαπημένος τους Γιώργος θα έχει  βρει τώρα μια θέση στο »περιβόλι του θεού» στα Ουράνια δώματα .

Ας  είναι ελαφρύ το χώμα  της  Δαφνιανής  γης  που  θα  σε  σκεπάσει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση