Σε βαθύ κλίμα οδύνης οι τραγικοί γονείς αποχαιρέτησαν το μεσημέρι το κοριτσάκι τους, το μόλις 8 μηνών αγγελούδι που «έφυγε» από τη ζωή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από επιθετική μορφή λευχαιμίας. 

Το μωράκι, παιδί προσφύγων που φιλοξενούνται στο Ηράκλειο στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, γεννήθηκε στην προσφυγιά κι ενώ ήδη οι γονείς του με το μεγαλύτερο αδελφάκι του είχαν εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας.

Το άτυχο κοριτσάκι, στη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας παρουσίασε συμπτώματα ανεμοβλογιάς και υψηλό πυρετό και για τον λόγο αυτό οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο μωράκι έπασχε από μια επιθετική μορφή λευχαιμίας εξαιτίας της οποίας η κατάστασή του επιδεινωνόταν συνεχώς. Παρά τις προσπάθειες όλων το κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στη θλίψη την οικογένεια.

Η κηδεία του έγινε στις 12 το μεσημέρι από το Κοιμητήριο Ηρακλείου με έξοδα της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, ενώ τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που αναμένονται θα καταδείξουν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση