HomeΚΟΣΜΟΣΗ μεγαλύτερη γέφυρα πάνω από θάλασσα στον κόσμο

Η μεγαλύτερη γέφυρα πάνω από θάλασσα στον κόσμο

Θα συνδέει το Χονγκ Κονγκ με το Μακάο και την ηπειρωτική Κίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη μεγαλύτερη θαλάσσια γέφυρα του κόσμου, που θα συνδέει την ηπειρωτική Κίνα με το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο, ετοιμάζονται να εγκαινιάσουν φέτος οι κινεζικές Αρχές.

Μήκους περίπου 55 χιλιομέτρων, χρειάστηκε επτά χρόνια για να ολοκληρωθεί, διαθέτει έξι λωρίδες και τέσσερις σήραγγες -η μία εκ των οποίων υποθαλάσσια-, ενώ χτίστηκαν τέσσερα τεχνητά νησιά για να την υποστηρίξουν.

Για την κατασκευή της συνεργάστηκαν ειδικοί από 14 χώρες, περιλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ιαπωνίας, της Δανίας, της Ελβεταίας και της Ολλανδίας, ενώ χρησιμοποιήθηκαν 420.000 τόνοι χάλυβα, που θα αρκούσαν για την οικοδόμηση 60 πύργων του Άιφελ!

Με τη γέφυρα θα μειωθεί στο μισό ο χρόνος του ταξιδιού ανάμεσα στην Κίνα, το Μακάο και το Χονγκ Κονγκ καθώς υπολογίζεται ότι οι ταξιδιώτες θα χρειάζονται περίπου μία ώρα για να φθάσουν από το ένα σημείο στο άλλο.

Αν και έχει διατυπωθεί σκληρή κριτική για το υπέρογκο κόστος της, που υπολογίζεται στα 15 δισ δολάρια, και κάποια δυστυχήματα κατά την ανέγερσή της, οι κινεζικές Αρχές κάνουν λόγο για ένα «θαύμα της μηχανικής», από όπου θα διέρχονται ημερησίως περίπου 40.000 οχήματα, περιλαμβανομένων και λεωφορείων ανά δέκα λεπτά της ώρας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση