HomeΚΡΗΤΗΑυγενάκης: «Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον με περιβαλλοντικό πρόσημο»

Αυγενάκης: «Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον με περιβαλλοντικό πρόσημο»

Δήλωση του Γραμματέα της ΝΔ με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα νερού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας και διαχείρισης των υδατικών πόρων αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Νερού.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του τονίζει τα εξής:

«Η 22α Μαρτίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό με σκοπό την ευαισθητοποίηση, σε παγκόσμιο επίπεδο, για το θέμα, αλλά και την υπενθύμιση της σημαντικότητας του νερού.

Το νερό είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, καθοριστικός παράγοντας για τη ζωή του ανθρώπου.

Δυστυχώς, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη.

Έχει δυστυχώς καταστεί πολυτέλεια, για ένα τεράστιο κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού, το οποίο ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης ή πεθαίνει καθημερινά, λόγω της λειψυδρίας.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Έρευνας, η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις 32 χώρες, που έως το 2040 φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα έλλειψης νερού.

Η πεδιάδα της Μεσαράς αλλά και η Κρήτη στο σύνολό της μαστίζονται από το πρόβλημα.

Τα τελευταία χρόνια η προστασία του περιβάλλοντος έχει μπει στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου και έχουν γίνει αρκετά βήματα.

Όμως τα προβλήματα δεν υποχωρούν αν δε σχεδιάσουμε το αύριο με περιβαλλοντικό πρόσημο.

Αν δεν ενσκήψουμε στα ζητήματα ποιότητας και ποσότητας των υδατικών πόρων και αν δε δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στον περιβαλλοντικό παράγοντα για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό και στην διαδικασία της αγοράς».

Διαφήμιση
Διαφήμιση