HomeHL-SportsΛάρισα – ΑΕΚ 2-1

Λάρισα – ΑΕΚ 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Λάρισα επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας. Σε ένα ματς με πολύ ένταση και πάθος η Ένωση προηγήθηκε στο «AEL FC Arena» με τον Μασούντ (51’), ενώ οι «βυσσινί» ισοφάρισαν με πέναλτι του Ναζλίδη στο 57ο λεπτό. Το γκολ της νίκης σημείωσε στις καθυστερήσεις η Κρίζμαν.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έβγαλαν στο γήπεδο ένταση και πάθος, με την ΑΕΚ να αγωνίζεται με αρκετές αλλαγές καθώς έλειπαν από την σύνθεσή της οι Λιβάγια, Αραούχο, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Σιμόες, Γιακουμάκης, Λόπες και Κονέ. Στο δεύτερο μέρος η δράση ήταν περισσότερη καθώς οι δύο ομάδες πέτυχαν όλα τους τα γκολ.

Στο 51΄ η Ένωση άνοιξε το σκορ. Από ένα πολύ μεγάλο λάθος των αμυντικών της ΑΕΛ που σταμάτησαν για να… διαμαρτυρηθούν για ένα φάουλ, ο Μασούντ εκμεταλλεύτηκε τη φάση και σημείωσε το πρώτο γκολ της καριέρας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η ΑΕΛ απάντησε αμέσως όταν ο Λαμπρόπουλος μάρκαρε «άτσαλα» τον Ναζλίδη στην περιοχή. Το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα ο αρχηγός των γηπεδούχων στο 57΄ έφερε το 1-1 και έφερε νέα δεδομένα στο ματς. Στο 63΄ ο κεντρικός αμυντικός Ζίζιτς βρέθηκε σε ρόλο επιθετικού, γύρισε εξαιρετικά στον Ναζλίδη ο οποίος έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75΄ από φοβερή ατομική προσπάθεια, ο Χριστοδουλόπουλος «ισοφάρισε» τα δοκάρια, ενώ στην επαναφορά ο Μασούντ προσπάθησε να πλασάρει, αλλά έσωσε πάνω στη γραμμή ο Μασούρας. Στο 85΄ τόσο ο Μασούντ, όσο και σε δεύτερο χρόνο ο Μπακασέτας καθυστέρησαν χάνοντας σίγουρο γκολ.

Τελικά το 2-1 διαμορφώθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Η ασίστ του Λεοζίνιο στον Σάντι Κρίζμαν, έκρινε τον ημιτελικό. Ο Κροάτης έγραψε από κοντά το 2-1 δίνοντας πολύ μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς που θα γίνει στα μέσα Απριλίου στο ΟΑΚΑ. Ήταν η πρώτη ήττα της ΑΕΚ σε οποιαδήποτε διοργάνωση μετά από τις 22 Οκτωβρίου 2017 και 26 αγώνες.

Γκολ: 51′ Μασούντ (ΑΕΚ), 57′ πεν. Ναζλίδης (Λάρισα), 90′ +2′ Κρίζμαν (Λάρισα)

Κίτρινες κάρτες: Φατιόν, Ναζλίδης, Μιλοσάβλιεβιτς, Γουάλας – Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος

AΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς (90′ Γιοβάνοβιτς), Αγκάνοβιτς (81′ Λεοζίνιο), Ντέλετιτς, Κρίζμαν, Ναζλίδης (86′ Χούμπτσεφ).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): 
Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Χουλτ (79′ Γκάλο), Μοράν, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος, Μασούντ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (69′ Γαλανόπουλος).

Διαφήμιση
Διαφήμιση