HomeHL-9Σε ένα μήνα η απόφαση για τους «82» που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση

Σε ένα μήνα η απόφαση για τους «82» που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση

Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 7 Μαρτίου αναμένεται να αποφασίσει το δικαστήριο για τους «82» για που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και είχαν συλληφθεί το 2014 στο Ρέθυμνο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων όπου ακούστηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Στη συνέχεια το δικαστήριο διέκοψε και θα συνεδριάσει ξανά στις 7 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την αθώωσή τους και συγκεκριμένα ζήτησε να απαλλαχθούν οι δεκάδες κατηγορούμενοι από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά προτείνει την καταδίκη του καθενός για επιμέρους κατηγορίες, όπως αυτές των ληστειών, της διακίνησης των ναρκωτικών, των εκβιασμών.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν μαραθώνια και λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, αλλά και των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Μάλιστα για τον Ρεθυμνιώτη, που κατηγορείται για βομβιστική ενέργεια εναντίον του υπουργού και τότε δημάρχου Σφακίων κ. Πολάκη, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του, καθώς τα εκρηκτικά που είχαν βρεθεί τότε στην κατοχή του ήταν αλλοιωμένα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση