HomeHL-9Την αθώωση των 82 για την εγκληματική οργάνωση πρότεινε ο εισαγγελέας

Την αθώωση των 82 για την εγκληματική οργάνωση πρότεινε ο εισαγγελέας

Στις 7 Φεβρουαρίου η συνέχιση της δίκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αθώωση και των 82 ατόμων, που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, που διέπραττε ληστείες, εκβιασμούς, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, διακινούσε ναρκωτικές ουσίες και είχαν συλληφθεί το 2014 στο Ρέθυμνο, πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

Στην πρόταση του ο εισαγγελέας ζητάει να απαλλαχθούν οι δεκάδες κατηγορούμενοι από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αλλά προτείνει την καταδίκη του καθενός για επιμέρους κατηγορίες, όπως αυτές των ληστειών, της διακίνησης των ναρκωτικών, των εκβιασμών.

Αμέσως μετά την πρόταση της εισαγγελέα αγόρευσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής ενώ στη συνέχεια η δίκη διακόπηκε για τις 7 Φεβρουαρίου. Τότε αναμένεται να αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης.

Η εκδίκαση της υπόθεσης ήταν μαραθώνια και λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, αλλά και των μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Μάλιστα για τον Ρεθυμνιώτη, που κατηγορείται για βομβιστική ενέργεια εναντίον του υπουργού και τότε δημάρχου Σφακίων κ. Πολάκη, ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του, καθώς τα εκρηκτικά που είχαν βρεθεί τότε στην κατοχή του ήταν αλλοιωμένα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση