HomeHL-SportsΟλυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά φέτος, βρισκόμενη πίσω στο σκορ και πετυχαίνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ 81′, αλλά Ο Τσιγκρίνσκι στο 87′ και ο Γιακουμάκης στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το τελικό 1-2.

Η ΑΕΚ νίκησε τον Ολυμπιακό για δεύτερη φορά φέτος, βρισκόμενη πίσω στο σκορ και πετυχαίνοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά. Ο Ανσαριφάρντ άνοιξε το σκορ 81′, αλλά Ο Τσιγκρίνσκι στο 87′ και ο Γιακουμάκης στις καθυστερήσεις διαμόρφωσαν το τελικό 1-2.

Ο άνθρωπος που έκρινε το ντέρμπι μπήκε στο ματς εσπευσμένα μετά το γκολ του Ολυμπιακού και είχε συμμετοχή και στα δύο τέρματα της ομάδος του, πληγώνοντας σε ακόμα σε μία αναμέτρηση τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι έπεσαν στην τρίτη με τους δύο δικεφάλους μπροστά τους.

Μετά τη λήξη του αγώνα φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Οσκαρ Γκαρθία επέλεξε το 4-3-3 για το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ανσαριφάρντ στον πάγκο. Ο Προτό κάτω από τα δοκάρια έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία και Κούτρη. Ρομαό, Ζιλέ και Οτζίτζα η τριάδα στον άξονα με τον Φορτούνη αριστερά, τον Πάρντο δεξιά και τον Μιραλάς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ επέλεξε το 4-2-3-1. Ο Τσιντώτας τερματοφύλακας δεξιά στην άμυνα ο Γκάλο, αριστερά ο Μπακάκης και ανάμεσα τους οι Βράνιες, Τσιγκρίνσκι. Σιμόες και Κονέ τα αμυντικά χαφ με τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά, τον Μπακασέτας αριστερά και τον Μασούντ πίσω από τον Αραούχο

Τον πρώτο λόγο η… δύναμη

Οι δυνατές μονομαχίες ήταν το κυρίαρχο συστατικό του πρώτο ημιχρόνου. Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν άφηναν διεκδίκηση ή μη που να μην πήγαιναν δυνατά προκειμένου να κερδίσουν την κατοχή. Ο κ. Παπαπέτρου αρχικά έδειξε διάθεση να μην βγάλει την κάρτα από το τσεπάκι του, αλλά μετά τα μισά του πρώτου μέρους χρειάστηκε να σημειώσει παίκτες στο μπλοκάκι.

Οι λιγοστοί ελεύθεροι χώροι και η αδυναμία των δύο να αναπτυχθούν σωστά, δεν μας έδωσε πολλές ευκαιρίες. Το σύνολο του Χιμένεθ πίεζε ψηλά για να μην μπορέσουν οι «ερυθρόλευκοι» να βγουν από την περιοχή του με την μπάλα στα πόδια τους. Ετσι Προτό και Σισέ έδιωχναν από πίσω με τους υπόλοιπους παίκτες να μονομαχούν στον αέρα για να κερδίσουν την κατοχή.

Από την άλλη μεριά, οι Οτζίτζα, Ρομαό και Ζιλέ έτρεχαν ασταμάτητα στον άξονα έχοντας μπλοκάρει την ανάπτυξη της Ενωσης, η οποία στο πρώτο 45λεπτο δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ούτε μία φορά. Αντίθετα ο Τσιντώτας χρειάστηκε να επέμβει δύο φορές προκειμένου να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Ο Πάρντο με δύο σουτ από τα δεξιά της περιοχής απέτυχε να νικήσει τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων στις καλύτερες στιγμές του πρώτου 45λεπτου.

Οπως στον πρώτο γύρο

Το σκηνικό έμεινε ίδιο και στο δεύτερο ημίχρονο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πιέζουν όταν έχαναν την μπάλα και τους φιλοξενούμενους να μην αφήνουν τους αντιπάλους τους να κάνουν παιχνίδι από τον άξονα ή τα άκρα. Το σύνολο του Χιμένεθ ανταποκρινόταν καλύτερα στην πίεση σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μπορέσουν να φτάσουν κοντά στο γκολ στο 58′ με τον Προτό να μπλοκάρει την κεφαλιά του αμαρκάριστου Αραούχο.

Ο Γκαρθία προσπάθησε να τονώσει την επίθεση της ομάδος του βάζοντας τον Ανσαριφάρντ αντί του Οτζίτζα, ενώ ο Χιμένεθ απάντησε με τον Λιβάια αντί του Αραούχο. Η σέντρα του Κούτρη, από την οποία η μπάλα χτύπησε στο πάνω μέρος του δοκαριού ήταν η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν στατικοί, γι αυτό και ο Ταχτσίδης μπήκε στο ματς, αλλά λίγα δευτερόλεπτα πριν την είσοδο του, ο Σισέ πάνω στη γραμμή έσωσε την ομάδα του από το 0-1.

Ο παίκτης που άλλαξε πρώτος τη ροή του αγώνα ήταν ο Μάριν, ο οποίος αμέσως έχασε ευκαιρία για να σκοράρει, με τον Τσιντώτα να έχει την απόκρουση της αναμέτρησης. Ωστόσο ο γκολκίπερ δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο επόμενο λεπτό, όταν ο Ανσαριφάντ με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα να αναπαυθεί στην αριστερή γωνία της εστίας.

Ο Χιμένεθ έβαλε αμέσως τον Γιακουμάκη στο ματς και η κίνηση του αυτή χάρισε στην ΑΕΚ το τρίποντο. Ο Ελληνας επιθετικός στο 87′ με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την «στρογγυλή» θεά στην πλάτη του Σισέ και από εκεί ο Τσιγκρίνσκι με σουτ έκανε το 1-1. Οσοι πίστευαν πως το σκορ αυτό θα ήταν το τελικό, έπεσαν έξω.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γκάλο έφυγε στην αντεπίθεση και γύρισε από τα δεξιά, με τον Γιακουμάκη να σκοράρει με κοντινό πλασέ και να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του.

Στις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων μετά το γκολ της ΑΕΚ, ο Μποτία αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα και άφησε για τα υπόλοιπα δευτερόλεπτα τον Ολυμπιακό με δέκα…

Η Ένωση είχε μόλις ολοκληρώσει δεύτερη ανατροπή μέσα σε λίγους μήνες! Ο Ολυμπιακός ήταν ξανά το θύμα της, πριν οι δυο ομάδες συναντηθούν την Τετάρτη στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για το κύπελλο.

Γκολ: 81′ Ανσαριφάρντ (Ολυμπιακός), 87′ Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ), 90′ +4′ Γιακουμάκης (ΑΕΚ)

Κίτρινες κάρτες:
 Μποτία, Ρομαό, Ανσαριφάρντ, Ελαμπντελαουί – Σιμόες, Μασούντ, Μπακάκης

Κόκκινες κάρτες: 
90’+5′ Μποτία

Ολυμπιακός (Όσκαρ Γκαρθία):
 Προτό, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Μποτία, Κούτρης, Ρομαό, Ζιλέ (70′ Ταχτσίδης), Οφόε (58′ Ανσαριφάρντ), Φορτούνης, Μιραλάς, Πάρντο (79′ Μάριν).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
 Τσιντώτας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Σιμόες, Κονέ (72′ Γαλανόπουλος), Μασούντ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο (62′ Λιβάγια), Μπακασέτας (85′ Γιακουμάκης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση