Τις καρδιές πολλών γυναικών κυρίως αλλά και ανδρών έχουν κλέψει τα πρωτότυπα φυτικά αρώματα που έχει δημιουργήσει ο νεαρός αρωματοποιός Θεόδωρος Καλοτίνης, καθιστώντας την Κρήτη πρωτοπόρο στον συγκεκριμένο χώρο που κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς.

Στα social media και τις δημοφιλείς πλατφόρμες οι αναφορές στις δημοφιλείς δημιουργίες του 28χρονου Θεόδωρου Καλοτίνη είναι εξαιρετικά κολακευτικές, ενώ μια ακόμη διάκριση ήρθε να επισφραγίσει την επιτυχία του νεαρού δημιουργού το moto του οποίου είναι «το καλύτερο άρωμα στον κόσμο είναι εκείνο που σου πάει». Ένα από τα γυναικεία αρώματα της εταιρείας που έχει συστήσει το «Gardenia» ψηφίστηκε από τους χρήστες της μεγαλύτερης παγκόσμιας βάσης δεδομένων για αρώματα της Fragrantica ως ένα από τα καλύτερα αρώματα του 2017. Μάλιστα στη δεκάδα, το άρωμα του Θεόδωρου Καλοτίνη φιγουράρει στην 7η θέση, μαζί με ιστορικούς οίκους – μεγαθήρια στην υψηλή αρωματοποιΐα.

fragrantica

Πέρα από την ιδιαίτερη μυρωδιά των αρωμάτων του, γυναικείων και ανδρικών, αυτό που κάνει τις δημιουργίες του ηρακλειώτη αρωματοποιού να ξεχωρίζουν ιδιαίτερα και να προκαλούν την προσοχή του κοινού είναι η φυτικής τους προέλευση.

Στην ουσία, ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται τα εν λόγω αρώματα είναι μια πατέντα, μια παγκοσμίως κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία που βασίζεται στα αιθέρια έλαια. Μάλιστα, τις πρώτες ύλες των φυτικών αρωμάτων του ο δημιουργός τις προμηθεύεται από γνωστή εταιρεία απόσταξης και παραγωγής αιθέριων ελαίων και φυσικών συστατικών που εδρεύει στο Λασίθι.

Έτσι, η Κρήτη έχει να καυχιέται πως στον τομέα της αρωματοποιΐας έχει τη δική της εκπροσώπηση και μάλιστα σε πρωτοποριακά επίπεδα.

Στο πλούσιο βιογραφικό του Κρητικού αρωματοποιού, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι σπουδές του στην Grasse της Γαλλίας, την πόλη που συνδέθηκε παγκοσμίως με την τέχνη της αρωματοποιΐας. Λέγεται, πως ο Θεόδωρος Καλοτίνης δέχθηκε «πιέσεις» από καθηγητές και ειδικούς προκειμένου να λανσάρει το πρώτο του άρωμα στη Γαλλία, ωστόσο ο ίδιος, παρά τις δελεαστικές προτάσεις να ενταχθεί στο δυναμικών μεγάλων οίκων, επέλεξε να επιστρέψει στην Κρήτη και να συνεχίσει τη δημιουργική του πορεία από τη γενέτειρά του και τον τόπο που αποτελεί μεγάλη έμπνευση για τον ίδιο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση