HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣεμινάριο με θέμα την εισαγωγή στη φυσική αρωματοποιία

Σεμινάριο με θέμα την εισαγωγή στη φυσική αρωματοποιία

Από το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητήριο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το επιτυχημένο σεμινάριο «Εισαγωγή στη φυσική αρωματοποιία» διοργανώνει εκ νέου το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ για όσους λατρεύουν τ’ αρώματα και ενδιαφέρονται να επενδύουν τον χρόνο τους δημιουργικά, για επαγγελματίες ομορφιάς και αισθητικής, αλλά και για αυτούς που θέλουν να εισέλθουν στον  συγκεκριμένο επιχειρηματικό χώρο.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να μυήσει τους συμεμτέχοντες στον κόσμο της φυσικής αρωματοποιίας, ώστε να μάθουν την τεχνική δημιουργίας φυσικών αρωμάτων, να εκπαιδευτούν για να προστατεύονται από τα χημικά προϊόντα και να γνωρίσουν τις ευεργετικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων.

Ενότητες σεμιναρίου:

  • Παρουσίαση του Success Story του αρωματοποιού
  • Ιστορία του αρώματος
  • Το βιομηχανικό άρωμα (συνθετικό άρωμα)
  • Animalic: εκχυλίσματα ζωικής προέλευσης
  • Το φυσικό άρωμα – Η μέθοδος απόσταξης
  • Αρωματικές νότες
  • Οι οικογένειες των αρωμάτων
  • Οι κατηγορίες των αρωμάτων (σύσταση / είδη συμπύκνωσης)
  • Πρακτική άσκηση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μυρίσουν αιθέρια έλαια, αναλύοντάς τα διεξοδικά μέχρι να μπορούν να τα αναγνωρίσουν με κλειστά μάτια

Δημιουργία προσωπικού αρώματος

Κάθε καταρτιζόμενος θα δημιουργήσει το δικό του άρωμα το οποίο θα πάρει μαζί του!

Κόστος σεμιναρίου : 60€* ανά συμμετοχή

( στην τιμή περιλαμβάνεται και το κόστος των υλικών)

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10% σε:  άνεργους, ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής τους, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Διάρκεια σεμιναρίου: 6 διδακτικές ώρες

Ημερομηνία: Δευτέρα 22/05/2017, ώρα: 17:00-22:00

Χώρος διεξαγωγής: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός

Εισηγητής:  Θεόδωρος Καλοτίνης. Σπούδασε την τεχνική δημιουργίας αρωμάτων στο privet school της Galimard, μιας από τις πρώτες εταιρείες αρωματοποιίας στον κόσμο, στην πόλη Grasse της Γαλλίας. Δημιούργησε την πρώτη ελληνική μάρκα φυσικών αρωμάτων THÉO PARFUMS, με συστατικά της ελληνικής φύσης και όχι μόνο. Ανακάλυψε μια μοναδική πατέντα ευρεσιτεχνίας για την δημιουργία χειροποίητων αρωμάτων.

Πληροφορίες : ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302735 & 302730, από 09:00 έως 15:00 μ.μ. e-mail: [email protected],  fb: www.facebook.com/KekTechnikesScholes,  και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση