HomeHL-HealthΣτα 1.262 τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα

Στα 1.262 τα κρούσματα ιλαράς στην Ελλάδα

77 κρούσματα ιλαρά προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην λίστα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επιπλέον 77 κρούσματα ιλαρά προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην λίστα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να διαμορφώνεται πλέον στα 1.262.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη νέα έκθεση του Κέντρου Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), το προφίλ των ασθενών παραμένει το ίδιο: πρόκειται δηλαδή, κυρίως άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Πιο συκγκεκριμένα σε ότι αφορά τους επαγγελματίες υγείας, ο αριθμός του σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα ανέρχεται τουλάχιστον σε 35 γιατρούς και νοσηλευτές. Μάλιστα, στον αριθμό αυτό δεν συμπεριλαμβάνεται το λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων (παραϊατρικό, διοικητικό κτλ).

Επιπλέον, όπως υπογραμμίζουν στην ίδια έκθεση οι επιστήμονες του Κέντρου «αναμένεται η εργαστηριακή επιβεβαίωση και άλλων κρουσμάτων το ερχόμενο διάστημα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί η αύξηση των κρουσμάτων και η επέκτασή τους και σε άλλες γεωγραφικές περιοχές».

Σημειώνεται ότι σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχει εκδηλωθεί επιδημία ιλαράς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κατά την περίοδο 2016-2017 έχουν καταγραφεί περισσότερα από 20.000 περιστατικά σε όλη την Ευρώπη και 49 θάνατοι.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση