HomeHL-EconomyΤσακαλώτος: Το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει μείωση αφορολόγητου από το 2019

Τσακαλώτος: Το ΔΝΤ μπορεί να ζητήσει μείωση αφορολόγητου από το 2019

Ομιλία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τον κίνδυνο των τραπεζών και την εφαρμογή της μείωσης του αφορολόγητου από το 2019 προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλωτος, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δήλωσε ότι αν και φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα έχουμε εποπτεία.

Πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός θύμισε ότι το Δ.Ν.Τ έχει βάλει ρήτρα και μπορεί να ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο νωρίτερα, δηλαδή το 2019. Έχουμε πολλά βραχυπρόθεσμα προβλήματα, δήλωσε και πρόσθεσε ότι έχουμε και προβλήματα με τους πλειστηριασμούς.

Ο υπουργός εμφανίστηκε προσγειωμένος σε σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου για τα περί «καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο. Όπως είπε φεύγουμε από μια γραμμή επιτήρησης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει επιτήρηση. « επιτήρηση η ποια θα χαλαρώνει με το καιρό», διευκρίνισε, τονίζοντας πως δεν χρειαζόμαστε μνημόνιο γιατί έχουμε το δικό μας πρόγραμμα Μάλιστα δήλωσε οτι δεν σημαίνει ότι όταν λέμε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, δεν λέμε οτι είναι και καλά.

Σχετικά με τους δυο κινδύνους ο κ. Τςακαλωτος είπε: ο ένας είναι οι τράπεζες και ο άλλος είναι το Δ.Ν.Τ. Θύμισε οτι έχει  ζητήσει να έρθει το αφορολόγητο το 2019. Πως το αντιμετωπίζεις;, αναρωτήθηκε και συνέχισε «Ή με συμμαχίες ή με το να έχεις τη δικη σου στρατηγική. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και αλλαγές όπως τις ορίζουμε εμείς».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση