Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων αναβιώνει σήμερα η υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, που είχε συγκλονίσει ολόκληρη την Κρήτη τον Απρίλιο του 2011 μετά από υπερβολική χρήση αλκοόλ.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονται για άλλη μια φορά ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν κριθεί ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και τους είχε επιβληθεί φυλάκιση τριάντα μηνών.

Για την υπόθεση είχαν επίσης καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό ένας 28χρονος για τον βιασμό του άτυχου κοριτσιού, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 7 ετών με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο δευτεροβάθμιο όργανο.

Επίσης είχε καταδικαστεί άλλο ένα ακόμη άτομο , φίλος της 16χρονης Στέλλας.

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου έχει εξαγγείλει για σήμερα στάση εργασίας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σε σχετική της ανακοίνωση αναφέρει:

“Παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις, όσων εμπειρογνωμόνων κληθήκαν να καταθέσουν, ότι οι χειρισμοί ήταν οι ενδεδειγμένοι, καθώς και τα αποτελέσματα των ιατρόδικαστικών πορισμάτων που ανεφέραν ως αιτία θανάτου την τοξική δράση του αλκοόλ στον εγκέφαλο της ασθενούς, οι γιατροί καταδικάστηκαν ως υπεύθυνοι για το θάνατο της έφηβης. Επιπλέον, καταδικάστηκε και ένας γιατρός που δεν εφημέρευε και δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο εκείνο το βράδυ.

Ενεπλάκει στο περιστατικό επειδή ένας φύλακας της ομάδας security του νοσοκομείου, που είχε προηγούμενα μαζί του, τον “αναγνώρισε” ως εκείνον που παρέλαβε το περιστατικό.

Ο ιατρός, που δεν ήταν καν εκεί επειδή απλά δεν εφημέρευε, καταδικάστηκε από τρεις δικαστές και έναν από τους τέσσερις ενόρκους, ενώ ακόμη και ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωσή του λόγω αμφιβολιών. Όλες οι μαρτυρίες του ίδιου, των υπόλοιπων συναδέλφων, ιατρών, νοσηλευτών, εργαζόμενων στο νοσοκομείο αλλά και το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν την παραμικρή αμφιβολία!

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά αυτά πυκνώνουν με θλιβερό κίνητρο για τους ενάγοντες την απαίτηση χρηματικής αποζημείωσης από το νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε κάθε τόσο στα δικαστήρια.

Η δουλειά μας γίνεται συνεχώς δυσκολότερη προσπαθώντας να ισορροπήσουμε ανάμεσα στην προσπάθεια να μην κάνουμε “αμυντική” ιατρική και το ενδεχόμενο να βρεθούμε μπλεγμένοι.

Ως ένωση γιατρών Ρεθύμνου αναγγέλλουμε στάση εργασίας την ημέρα έναρξης του Εφετείου. Καλούμε όλο τον κόσμο να σταθεί δίπλα μας και να βάλει τέλος στο διασυρμό των γιατρών και την απαξίωση του νοσοκομείου”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση