Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες των λιμενικών αρχών σχετικά με το φορτηγό πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σημαίας Ζανζιβάρης, το οποίο ακινητοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά από ρεσάλτο των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου ως ύποπτο για τη μεταφορά παράνομου φορτίου και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Αν και ο ενδελεχής έλεγχος των λιμενικών αρχών έβγαλε ότι το φορτίο με την ποσότητα της πυρίτιδας που μετέφερε ήταν καθόλα νόμιμο, καθώς διέθετε όλα τα απαιτούμενα παραστατικά, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε στη συνέχεια ότι είχε δηλωθεί άλλο δρομολόγιο από αυτό που στην πραγματικότητα το πλοίο θα πραγματοποιούσε.

Επειδή η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, το αρμόδιο υπουργείο με επίσημες ανακοινώσεις του πρόκειται να διαλευκάνει για το τι ακριβώς συμβαίνει με το “ύποπτο” πλοίο.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, με πλήρωμα πέντε Ινδούς, τρεις Ουκρανούς και έναν Αλβανό, είχε θεωρηθεί ύποπτο για παράνομο φορτίο και για τον λόγο αυτό είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα καθώς είχε εντοπιστεί να πλέει αρχικά στο Λιβυκό πέλαγος και στη συνέχεια στη θάλασσα της Ανατολικής Κρήτης.

Το φορτηγό είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, φορτωμένο με εμπορεύματα διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων και πυρίτιδα με τελικό προορισμό την Αιθιοπία. Ωστόσο, η διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ δεν του επιτράπηκε λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας με αποτέλεσμα να αλλάξει ρότα και να βρεθεί νότια της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση