Όλα νόμιμα φαίνεται ότι είναι στο φορτηγό πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ σημαίας Ζανζιβάρης, το οποίο ακινητοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μετά από ρεσάλτο των λιμενικών στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου ως ύποπτο για τη μεταφορά παράνομου φορτίου και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Μετά τον εξονυχιστικό έλεγχο που έγινε στο φορτίο του πλοίου, διαπιστώθηκε και από τις τελωνειακές αρχές ότι για την ποσότητα πυρίτιδας που μετέφερε, υπήρχαν όλα τα απαραίτητα παραστατικά.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο Διοικητής της Λιμενικής Αστυνομίας, πλωτάρχης Γιώργος Παττακός ο έλεγχος στο εμπόρευμα έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ θα ακολουθήσει επιθεώρηση του πλοίου από άνδρες της υπηρεσίας του.

ploio-andromeda3

“Ο έλεγχος έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα κάτι μεμπτό. Θα ακολουθήσει επιθεώρηση του πλοίου από την υπηρεσία μας για να δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο.

Μόλις ολοκληρωθεί και η επιθεώρηση το πλοίο θα αναχωρήσει. Το πλήρωμα παραμένει μέσα σε αυτό” αναφέρει ο κ. Παττακός.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, με πλήρωμα πέντε Ινδούς, τρεις Ουκρανούς και έναν Αλβανό, είχε θεωρηθεί ύποπτο για παράνομο φορτίο και για τον λόγο αυτό είχε τεθεί υπό στενή παρακολούθηση τα τελευταία 24ωρα καθώς είχε εντοπιστεί να πλέει αρχικά στο Λιβυκό πέλαγος και στη συνέχεια στη θάλασσα της Ανατολικής Κρήτης.

Το φορτηγό είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας, φορτωμένο με εμπορεύματα διαφόρων τύπων, μεταξύ των οποίων και πυρίτιδα με τελικό προορισμό την Αιθιοπία. Ωστόσο, η διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ δεν του επιτράπηκε λόγω πλημμελών μέτρων ασφαλείας με αποτέλεσμα να αλλάξει ρότα και να βρεθεί νότια της Κρήτης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση