HomeΕΛΛΑΔΑΠαπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης ουρά των αντιδράσεων του Καμμένου

Παπαδημούλης: Ο Μητσοτάκης ουρά των αντιδράσεων του Καμμένου

«Είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τον πατέρα του και τον Κώστα Καραμανλή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Οι πρώτοι μήνες του 2018 μπορούν να μας φέρουν μία λύση στο κληροδοτημένο πρόβλημα της ονομασίας της FYROM, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης», εκτίμησε ο κ. Παπαδημούλης, τονίζοντας ότι «υπάρχει εθνική γραμμή, ο Τσίπρας συνεχίζει τη γραμμή που είχε όχι μόνο ο Συνασπισμός τη δεκαετία του ’90, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και εγκρίθηκε με ευρύτατη συναίνεση ως γραμμή της χώρας το 2007-2008 επί Κώστα Καραμανλή, για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και σχολιάζοντας τα σενάρια διαφωνίας Τσίπρα-Καμμένου για το θέμα, ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι «όσοι περιμένουν να πέσει η κυβέρνηση, θα περιμένουν πολύ. Η κυβέρνηση θα πάει μέχρι το τέλος της θητείας της και είναι εξαιρετικά μεγάλες οι πιθανότητες για μία νέα τετραετία με πρωθυπουργό Τσίπρα. Κατά τα άλλα, δεν έχει όλη η αντιπολίτευση την ίδια θέση. Η Νέα Δημοκρατία έχει εθνικά ανεύθυνη στάση, ο κ. Μητσοτάκης είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τον πατέρα του και τον Κώστα Καραμανλή, ποντάρει στην πτώση της κυβέρνησης. Ουσιαστικά, γίνεται ουρά των αντιδράσεων του Καμμένου και λέει «αν δεν συμφωνεί ο Καμμένος, δεν συμφωνώ κι εγώ, ακόμη και αν συμφωνώ επί της ουσίας», αυτά είναι τρελά πράγματα, δεν είναι σοβαρά. Η κεντροδεξιά, φιλελεύθερη πλευρά της ΝΔ, που τώρα σιωπά, δύσκολα θα δεχθεί αυτή την πρόσδεση της ΝΔ στην ουρά της γραμμής Σαμαρά-Βορίδη-Γεωργιάδη».

Όπως σημείωσε: «Αντίθετα, έχουν πάρει θετική θέση στο θέμα το Ποτάμι, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και σημειώνω ότι μέχρι στιγμής η Φώφη Γεννηματά αν και δεν έχει πάρει θέση έχει αποφύγει να ταυτιστεί με την ανεύθυνη στάση της ΝΔ. Εφόσον υπάρξει λύση στην κατεύθυνση που είχε επιδιώξει ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης αλλά και ο Συνασπισμός εκείνη την περίοδο, ή στη συνέχεια ο Κώστας Καραμανλής το 2007-2008, νομίζω ότι θα διαμορφωθεί μία άνετη πλειοψηφία στη Βουλή για να στηρίξει αυτή την πρόταση», εκτίμησε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση