HomeHL-SportsΠανιώνιος – ΟΦΗ 2-0

Πανιώνιος – ΟΦΗ 2-0

Οι Νεοσμυρνιώτες κέρδισαν με 2-0 τον ΟΦΗ με δύο γκολ σε ένα δίλεπτο * Δοκάρι και καλές στιγμές οι Κρητικοί * Πολλά λάθη η διαιτησία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καρδιοχτύπησε, έπαιξε με τη φωτιά, αλλά έκανε βήμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου ο Πανιώνιος, ο οποίος το απόγευμα της Πέμπτης  επιβλήθηκε με 2-0 του ΟΦΗ. Μέσα σε ένα δίλεπτο το καθάρισαν οι «κυανέρυθροι», οι οποίοι είχαν βγάλει αρκετά προβλήματα ως τότε.

Για περισσότερο από ένα ημίχρονο ο ΟΦΗ ήταν καλοστημένος, είχε τις δικές του στιγμές και θα μπορούσε να έχει προηγηθεί. Κλασικές ευκαιρίες δεν δεχόταν με τον Νίκο Παπαδόπουλο να έχει διαβάσει καλά το ματς. Ωστόσο, το έργο του πλέον είναι αρκετά δύσκολο στη ρεβάνς.

Πολύ καλός ο Χατζισαφί για τους γηπεδούχους, μπήκε και έδωσε τη λύση ο Γεσίλ έστω και αν στο φινάλε αποβλήθηκε. Κινητικός ο Λάμπρου, λίγα πράγματα ο Μασούρας και οι στόπερ. Άρεσαν Κουτσιανικούλης και Όγκμποε από τους φιλοξενούμενους.

Κάκιστη η διαιτησία του Λάμπρου, ο οποίος κατάφερνε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Δεν είδε φάουλ, μετέτρεπε άουτ σε κόρνερ, χαρίστηκε σε αποβολή στον Παπατόλιο, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται και για πέναλτι σε χέρι του Σιώπη στο πρώτο μέρος.

Κάκιστο ήταν το πρώτο μέρος. Μπορεί να ξεκίνησε με καλές προϋποθέσεις, αφού μόλις στο 3′ ο Σαββίδης είχε ένα καλό σουτ, όμως, η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Ούτε σε τελική δεν μπορούσαν να φτάσουν οι δύο ομάδες, οι οποίες έδειχναν εντελώς ακίνδυνες στο μεγαλύτερο μέρος του ματς.

Εκείνος που είχε την μπάλα στην κατοχή του ήταν ο Πανιώνιος και έτσι ο ΟΦΗ καθόταν κυρίως πίσω για να κλείνει τους διαδρόμους. Το έκανε αρκετά καλά και το μόνο που έδινε στους γηπεδούχους ήταν κόρνερ. Οι Νεοσμυρνιώτες, όμως, δεν τα εκμεταλλεύονταν με τις εκτελέσεις του Χατζισαφί να μην είναι οι καλύτερες δυνατές.

Από τον άξονα δεν μπορούσε να περάσει η παραμικρή μπαλιά και αυτό γιατί όλοι οι χώροι είχαν κλείσει. Σιώπης, Κόρμπος και Σαββίδης δεν είχαν εμπνεύσεις, δεν βοηθούσαν δημιουργικά όσο θα έπρεπε και το αποτέλεσμα ήταν ο Πανιώνιος να παρουσιάζεται απόλυτα προβλέψιμος, αφού και τα δύο εξτρέμ δεν έπαιρναν προσπάθειες πάνω τους.

Ούτε ο ΟΦΗ μπορούσε δημιουργικά να κάνει κάτι και έτσι το ματς είχε μόνο ένταση και διαμαρτυρίες. Ο Λάμπρου με τις αποφάσεις του έχασε το ματς, έκανε πολλά λάθη σε βάρος και των δύο και αυτό έδινε συνεχώς λαβές για ένταση. Από κάποια φάση και μετά, μάλιστα, υπήρχαν συνεχείς διαμαρτυρίες.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό με τις φάσεις να είναι αρκετές μπροστά από τις δύο εστίες. Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα, αλλά η πρώτη φάση ήταν για τους γηπεδούχους με τον Μασούρα. Αμέσως μετά, όμως, ήρθε και η απάντηση από τον Όγκμποε, ο οποίος δημιούργησε αρκετά προβλήματα στο αμυντικό δίδυμο των «κυανέρυθρων».

Κάπου εκεί ήρθαν και τα λάθη του Μπαντή για να φέρουν μεγάλη γκρίνια στην κερκίδα. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου δύο φορές τροφοδότησε αντίπαλο και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Στη μία φάση, μάλιστα η μπάλα χτύπησε στον Όγκμποε και πήγε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια υπήρξαν αλλαγές από τους δύο προπονητές με κομβική τελικά αυτή του Σαραμαντά. Με την είσοδο του τελευταίου ο Χατζισαφί πέρασε πιο κεντρικά και εκεί έγινε η διαφορά. Στο 77′ μετά από αναταραχή ο Γεσίλ άνοιξε το σκορ και ένα λεπτό μετά ο Ιρανός έκανε το 2-0 με ωραία ατομική προσπάθεια.

Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι λύγισαν. Δεν είχαν τον τρόπο να αντιδράσουν και στη μοναδική τους καλή στιγμή με τον Μάνο ο Μπαντής πραγματοποίησε καλή επέμβαση. Έτσι έως το σφύριγμα της λήξης δεν άλλαξαν τα πράγματα, ενώ στην τελευταία φάση αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Γεσίλ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λάμπρου (Ευβοίας), βοηθοί του οι Καμπούρης (Ευβοίας) και Κοντιζάς (Πειραιά), ενώ τέταρτος ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας).

Κίτρινες: 39′ Μπανανά, 90’+3 Χατζισαφί – 39′ Ρούσσος, 42′ Κουτσιανικούλης, 51′ Παπατόλιος, 57′ Παπαστεριανός

Κόκκινη: 90’+4 Γεσίλ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος (67′ Παπαγεωργίου), Μπανανά, Γκιοατά, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σιώπης (60′ Γεσίλ), Σαββίδης (71′ Σαραμαντάς, Μασούρας, Λάμπρου, Ντουρμισάι.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Δερμιτζάκης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Παπαστεριανός, Ρούσσος, Νάστος (90′ Φαζός), Μάνος, Παπατόλιος (67′ Πουρουλίδης), Όγκμποε, Κουτσιανικούλης (90′ Πλευράκης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση