HomeHL-9Στην τελική ευθεία η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Στην τελική ευθεία η δίκη για το μακελειό στον Προφήτη Ηλία

Διακόπηκε για τις 20 Δεκεμβρίου η ακροαματική διαδικασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και μέσα σε κλίμα έντασης συνεχίστηκε χθες η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης για το διπλό φονικό στον Προφήτη Ηλία.

Η δίκη ξεκίνησε με τις αγορεύσεις των δικηγόρων από την πλευρά των οικογενειών των θυμάτων, δηλαδή του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη, οι οποίοι ζήτησαν την ενοχή των δύο κατηγορουμένων, του 54χρονου κρεοπώλη και του αδελφού του.

Στη συνέχεια, ακολούθησε η αγόρευση του δικηγόρου των δύο αδελφών ο οποίος έκανε λόγο για μονόπλευρη παρουσίαση των γεγονότων ενώπιον του δικαστηρίου και για «σκιές» καλώντας δικαστές και ενόρκους να τις ξεδιαλύνουν πριν από την ετυμηγορία τους. Η αγόρευσή του, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των οικογενειών Ξυδάκη και Σταυρουλάκη, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Η δίκη διακόπηκε για τις 20 Δεκεμβρίου 2017. Υπενθυμίζεται  πως ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει στις 11 Δεκεμβρίου  την ενοχή του 54χρονου βασικού κατηγορουμένου για τις δολοφονίες των δύο συγχωριανών του και την αθώωση του αδερφού του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση