Την ενοχή του 54χρονου κρεοπώλη για τις δολοφονίες των δύο συγχωριανών του και την αθώωση του αδερφού του για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πατέρα του Πρίαμου Ξυδάκη, πρότεινε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας ο εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη δίκη για το διπλό φονικό του Προφήτη Ηλία.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας κατά την αγόρευση του, το χέρι του κατηγορουμένου οπλίστηκε από εκδίκηση, γι’ αυτό και πυροβόλησε τον 34χρονο Πρίαμο, χωρίς να βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα.

Συγκεκριμένα πρότεινε την ενοχή του για ανθρωποκτονία με δόλο στην περίπτωση του Πρίαμου και για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τον Μανόλη Σταυρουλάκη.

Τώρα αναμένεται να αποφασισθεί, αν θα ξεκινήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής, με την τελική απόφαση να εκδίδεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Πλήθος κόσμου έχει κατακλύσει την δικαστική αίθουσα, ενώ δεκάδες αστυνομικοί βρίσκονται πάντα μέσα, έξω και πέριξ του δικαστικού μεγάρου, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, οπότε κριθεί αναγκαίο για την αποφυγή επεισοδίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση