HomeHL-SportsΟΦΗ Απόλλων 2-1

ΟΦΗ Απόλλων 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόκριση με ανατροπή για τους Κρητικούς, που κέρδισαν με 2-1 τη μαχητική «Ελαφρά Ταξιαρχία» * Αποβλήθηκε στο 89′ ο Μπιτζιμίν

Οι Κρητικοί δεν αστειεύονται και το συνειδητοποίησε ο Απόλλων Σμύρνης, ο οποίος με δύο ήττες στο νησί αποκλείστηκε από πολύ νωρίς από το Κύπελλο. Μετά τον Πλατανιά έχασε και από τον ΟΦΗ με 2-1 το απόγευμα της Τρίτης  και… χαιρέτησε τη διοργάνωση.

Ψυχωμένοι οι Ηρακλειώτες, έκαναν την ανατροπή και εξασφάλισαν έτσι την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση δείχνοντας παράλληλα πως δεν έχουν να ζηλέψουν σε κάτι μία ομάδα που αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα.

Διάβασε καλά το ματς ο Νίκος Παπαδόπουλος και έκανε με τις αλλαγές του ματς στον Ζόραν Βούλιτς. Ήρθε έτσι η νίκη που βοηθά και ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας στη Β’ Εθνική τον ΟΦΗ, ο οποίος θα πάρει και κάποια έσοδα.

Για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» αυτό που μπορεί κανείς να πει είναι πως πήγαινε το παιχνίδι όπως το ήθελε μέχρι να έρθει η ισοφάριση, αλλά μετά δεν έβγαλε αντίδραση.

Φαίνεται πως δυσκολεύεται πολύ στις καυτές έδρες και ότι έχει μικρό ρόστερ. Δεν ήταν λίγοι οι παίκτες που πέταξαν την ευκαιρία που πήραν. Εκτός τόπου και χρόνου ο Μπαμπιάρζ, αρνητικοί και οι Χουάρες, Μενδρινός και Μάατσεν. Θετικός ο Κιταμπάλα.

Πολύ καλύτερα μπήκε στο ματς ο ΟΦΗ, ο οποίος προσπάθησε από τα πρώτα λεπτά να βρει ένα γκολ για να καθαρίσει την υπόθεση της πρόκρισης. Μόλις στο 2′ έκανε αισθητή την παρουσία του με τον Λεάλ, ενώ και στα επόμενα λεπτά πατούσε καλύτερα από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στον χώρο του κέντρου. Δεν κυκλοφορούσαν την μπάλα όπως θα έπρεπε και το κυριότερο ήταν ότι οι Μενδρινός και Μπαμπιάρζ ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό. Δεν μπορούσαν να βοηθήσουν καθόλου, ενώ και ο Χουάρες δεν ήταν πολύ καλύτερος.

Εύκολα έβγαζαν τελικές οι Κρητικοί, οι οποίοι στα επόμενα λεπτά απείλησαν με τον Όγκμποε. Αυτός και ο κινητικός Λεάλ δημιουργούσαν αρκετά προβλήματα στην «κυανόλευκη» άμυνα. Η μοναδική απάντηση του Απόλλωνα ήταν στο 23′ μία καλή στιγμή που είχε με τον Κιταμπάλα.

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους δεν υπήρχαν ιδιαίτερα καλές στιγμές. Ο ΟΦΗ συνέχισε να είναι καλύτερος, είχε κάποιες τελικές, κέρδισε και κόρνερ, αλλά δεν μπόρεσε να βγάλει κλασική ευκαιρία με αποτέλεσμα οι δύο οάδες να πάνε στα αποδυτήρια με το 0-0.

Καλύτερα μπήκε στο δεύτερο μέρος ο Απόλλων και αυτό φάνηκε από το πρώτο λεπτό, αφού στο 46′ ο Κιταμπάλα έφτασε κοντά στο γκολ. Ό,τι δεν κατάφερε τότε, το έκανε στο 61′. Με μία φωτοβολία νίκησε τον Στρέζο, έβαλε νέα δεδομένα στο ματς και την ομάδα του σε τροχιά πρόκρισης.

Είχε προηγηθεί η αλλαγή του αρνητικού Μπαμπιάρζ, ο οποίος λίγο έλειψε να αποβληθεί, ενώ αμέσως μετά ο Βούλιτς έβαλε στο ματς και τον Μάατσεν κυνηγώντας και το δεύτερο γκολ στη θέση του κακού Μάατσεν.

Ο Κροάτης τεχνικός έδειξε πως ήθελε το ματς, αλλά οι παίκτες του δεν έβγαλαν την ίδια νοοτροπία.

Ο ΟΦΗ έβγαλε αντίδραση και με τις δύο αλλαγές του Παπαδόπουλου πήρε το πάνω χέρι. Μάτος και Ορτέγκα έδωσαν πνοή στους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι πίεσαν και τελικά ισοφάρισαν στο 81′. Σκόρερ ο Όγκμποε στο 81′ με κεφαλιά με τον Χουάρες να τον χάνει.

Μετά την ισοφάριση ο Απόλλων κατέρρευσε. Χρειαζόταν γκολ για να προκριθεί, αλλά ήταν σα να πετά λευκή πετσέτα. Στο 89′ αποβλήθηκε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη και ο Μπιτζιμίν και όλα τελείωσαν στο 90’+1.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν εξαιρετική αντεπίθεση, ο Λεάλ έδωσε στον Ορτέγκα και ο τελευταίος έκανε το 2-1.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), βοηθοί του οι Καρατζίκας (Αθηνών) και Απτόσογλου (Αθηνών), ενώ τέταρτος ο Τσουκαλάς (Αθηνών).

Κίτρινες: 48′ Νάστος – 26′ Χουάρες, 45′ Μπάμπιαρζ, 50′ Μπιτζιμίν, 75′ Μενδρινός

Κόκκινη: 89′ Μπιτζιμίν

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Ποτουρίδης, Ζιαμπάρης, Κομεσίδης, Νάστος, Πουρτουλίδης (67′ Μάτος), Μάνος (67′ Ορτέγκα), Κουτσιανικούλης, Λεάλ, Ογκμπόε.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Χουάντερσον, Ντάσιος, Βαλλιάνος, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Χουάρες, Μπαμπιάρζ (54′ Καλλέργης), Σιατραβάνης, Μάατσεν (64′ Αλμπάνης), Μενδρινός, Κιταμπάλα.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση