HomeHL-9Σύσκεψη για την καταβολή των δεδουλευμένων στο επικουρικό προσωπικό

Σύσκεψη για την καταβολή των δεδουλευμένων στο επικουρικό προσωπικό

Στο ΠΑΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σύσκεψη για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων τους σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων του επικουρικού προσωπικού του νοσοκομείου πραγματοποιούν τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου την ερχόμενη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου στις 2 μετά το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωση τους επισημαίνουν:

“Στο Νοσοκομείο μας εργάζονται περίπου 155 συμβασιούχοι συνάδελφοι, όλων των ειδικοτήτων (γιατροί, νοσηλευτές, διοικητικοί, παραϊατρικό προσωπικό) στις παραπάνω κατηγορίες. Για άλλη μια φορά οι επικουρικοί εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αβεβαιότητα της πληρωμής τους και της παραμονής στη θέση τους.

Με αφορμή αποφάσεις ορισμένων παρέδρων, οι όποιοι δεν εγκρίνουν εντάλματα πληρωμών, ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τη μη έγκριση της πληρωμής όσων συναδέλφων επικουρικών εργάζονται για περισσότερους από 24 μήνες στην ίδια θέση.

Ταυτόχρονα, η διοίκηση του νοσοκομείου κάλεσε εργαζόμενους να υπογράψουν «ψαλιδισμένη» παράταση της θητείας τους, προκειμένου να μην υπερβεί το ανωτέρω χρονικό όριο.

Επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά η αθλιότητα των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Επίσης, ακόμα δεν έχει λυθεί και το θέμα με τους εργαζομένους του ΟΑΕΔ που και αυτών οι συμβάσεις λήγουν τους επόμενους 2 μήνες. Το αμέσως επόμενο διάστημα – δηλ. αρχές του 2018 – λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων μέσω ΟΑΕΔ. Δηλαδή, απολύονται! Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι καλύπτουν ζωτικές ανάγκες του Νοσοκομείου.

Για τους παραπάνω λόγους καλούμε σε σύσκεψη στα γραφεία του σωματείου την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου και ώρα 14:00 μμ τους επικουρικούς εργαζόμενους και του ΟΑΕΔ για να αποφασίσουμε τα παραπέρα βήματα της οργάνωσης και των κινητοποιήσεων για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Να τελειώσει η κοροϊδία. Οι εργαζόμενοι να πάψουν να είναι όμηροι κυβέρνησης και ελεγκτικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση να δώσει οριστική λύση στο θέμα.

• Καμία απόλυση συναδέλφου επικουρικού. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων ομηρίας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

• Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και επιστημονικά δικαιώματα”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση