HomeHL-SportsΟλυμπιακός-Μπαρτσελόνα 0-0

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O Ολυμπιακός έκανε κατάθεση ψυχής το βράδυ της Τρίτης στον αγωνιστικό χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στην Μπαρτσελόνα και ανταμείφθηκε, κατακτώντας τον πρώτο του βαθμό στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, την ώρα που οι «μπλαουγκράνα» στραβοπατούσαν για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση.

 Κορυφαίος των Πειραιωτών ήταν ο γκολκίπερ τους, Σίλβιο Προτό, ο οποίος έκανε αρκετές σωτήριες αποκρούσεις κρατώντας ανέπαφη την εστια του…

Η ομάδα του Λεμονή με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Προτό, ο οποίος έκανε αρκετές σωτήριες επεμβάσεις, κράτησε στο μηδέν τον Μέσι και την… παρέα του, με το τελικό 0-0 να θεωρείται άκρως επιτυχημένο αποτέλεσμα για τους περυσινούς πρωταθλητές Ελλάδας, δεδομένου το βεληνεκές των Καταλανών.

Κεντρικό πρόσωπο του αποψινού ματς ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος στην επιστροφή του στο φαληρικό γήπεδο, για πρώτη φορά ως αντίπαλος των ερυθρόλευκων, γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο των περυσινών πρωταθλητών Ελλάδας.

Μάλιστα ο Βάσκος τεχνικός τιμήθηκε από τον Βαγγελη Μαρινάκη και τον Σάββα Θεοδωρίδη για την προσφορά του στους Πειραιώτες, τους οποίους υπηρέτησε στο παρελθόν με μεγάλη επιτυχία.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» στάθηκαν αρκετά καλά, με τον Βέλγο γκολκίπερ του να φωνάζει «παρών» στις 2-3 επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.

Την ίδια ώρα οι Πειραιώτες δεν περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και προσπάθησαν να φανούν απειλητικοί, με την μπάλα όμως να μην τους κάνει το χατήρι στις επισκέψεις τους στα καρέ του Τερ Στέγκεν.

Ο Ολυμπιακός, με την οπισθοφυλακή του (προεξάρχοντος του Μποτία) να παίρνει άριστα, κατάφερε να βάλει δύσκολα στους Καταλανούς, που συν τοις άλλοις βρήκαν απέναντί τους έναν Προτό, ο οποός ήταν εξαιρετικός και στο β’ ημίχρονο.

Εντούτοις στο 80ο λεπτό η Μπαρτσελόνα έφτασε κοντά στο 1-0, ωστόσο η μπάλα μετά το ψιλοκρεμαστό πλασέ του Σουάρες χτύπησε το οριζόντιο δοκάρι του Προτό φεύγοντας άουτ στη συνέχεια.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σπόρτινγκ προηγήθηκε με 1-0 της Γιουβέντους, ωστόσο οι Ιταλοί έφεραν το παιχνίδι στα ίσα, με το τελικό 1-1 να διατηρεί ζωντανό ακόμη τον Ολυμπιακό στο κυνήγι της τρίτης θέσης, που όμως θέλει νίκη την επόμενη αγωνιστική στη Λισαβόνα.

Όπως και στη Βαρκελώνη έτσι και στον Πειραιά, ο Τάκης Λεμονής παρέταξε ένα αμυντικογενές σύνολο και με τον Φορτούνη σε ρόλο «φουνταριστού». Η Μπαρτσελόνα πήρε γρήγορα την πρωτοβουλία, απείλησε για πρώτη φορά μόλις στο 3ο λεπτό, όταν το σουτ του Σεμέδο βρήκε σε ετοιμότητα τον Προτό και στη συνέχεια επιχειρούσε με κάθετες πάσες να «σπάσει» την άμυνα του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να ισορροπήσουν το ματς και στο 15’ ήρθε η σειρά τους να ανησυχήσουν τους αντιπάλους τους, όταν ο Οφόε με εξαιρετική μπαλιά «έβγαλε» τον Ελαμπντελαουί απέναντι από τον Τερ Στέγκεν, όμως ο Ουμπιτί με εκπληκτικό τάκλιν του πήρε τη «μπουκιά από το στόμα».

Μετά το 20λεπτο και με κινητήριο μοχλό τον Μέσι, η Μπαρτσελόνα ανέβασε ταχύτητα και είχε δύο απανωτές ευκαιρίες με τον Σουάρες. Στο 20’ ο Προτό έδιωξε το «τακουνάκι» του και δύο λεπτά αργότερα, το πλασέ του Ουρουγουανού πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας σταμάτησε και τη σόλο προσπάθεια του Μέσι στο 28’.

Η υπεροχή παρέμεινε στην Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κλείσει τους διαδρόμους και αν καταφέρει να βγάλει αντεπίθεση, όπως έγινε στο 37’, όταν συνεργάστηκαν υποδειγματικά Καρσελά, Ρομαό και Φορτούνης, αλλά ο τελευταίος από εξαιρετική θέση σούταρε πάνω στον Γερμανό γκολκίπερ.

Πιο θαρραλέα θέλησαν να μπουν οι «ερυθρόλευκοι» στο β’ ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από ένα φάουλ του Φορτούνη στο 60’, που υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν σε δύσκολη απόκρουση.

Έτσι σύντομα ξαναγύρισαν στην… άμυνα, με την Μπαρτσελόνα να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της, αλλά με τους παίκτες της να εμφανίζονται άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Όπως στο 62’ όταν ο Μέσι σε θέση βολής πλάσαρε με το… καλάμι άουτ ή στο 80’ όταν ο Σουάρες μόνος του «κρέμασε» τον Προτό, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Το τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξε ένας διαρκής μονόλογος για την ισπανική ομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να αμύνονται μαζικά για να κρατήσουν το «μηδέν» και το κατάφεραν. Το τελικό 0-0 δεν είναι ότι τόσο ότι κρατάει στον Ολυμπιακό «ζωντανές» τις ελπίδες για την 3η θέση, όσο ότι του ανεβάζει την ψυχολογία και το γόητρο.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ταχτσίδης, Ένγκελς, Φιγκέιρας – Σέρχι Ρομπέρτο, Αντρέ Γκόμες

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75’ Ζιλέ), Καρσελά (78’ Πάρντο), Φορτούνης (84’ Τζούρτζεβιτς).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μασεράνο, Μπούσκετς, Σουάρεθ (75’ Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο (62’ Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45’ Ντεουλοφέου), Μέσι, Σουάρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση