HomeΚΡΗΤΗΟι εποχιακοί υπάλληλοι συμπληρώνουν δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας

Οι εποχιακοί υπάλληλοι συμπληρώνουν δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας

Συμβουλές από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα γραφεία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου μπορούν να προσέρχονται οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις εποχιακής απασχόλησης (π.χ. τουριστικά γραφεία, εμπορικά καταστήματα, γραφεία ενοικιάσεων αυτοκινήτων, υπάλληλοι αεροδρομίου κ.λ.π.) προκειμένου να συμπληρώσουν τα διαιολογητικά που απαιτούνται για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης τονίζεται ότι τα γραφεία του σωματείου θα παραμένουν ανοιχτά καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-13:00 και 19:00-21:00 και υπογραμμίζεται:

«Έπειτα από την συγκέντρωση και τον έλεγχο των δικαιολογητικών ο συνάδελφος θα καταθέτει τα έγγραφα στο αρμόδιο κατάστημα του ΟΑΕΔ σε διαφορετική σειρά προτεραιότητας που εντάσσονται όσοι καταθέτουν δικαιολογητικά μέσω των σωματείων.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

  1. Το έγγραφο της Καταγγελίας Σύμβασης Εργασίας – απόλυση σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον εργοδότη ή βεβαίωση της Λήξης Σύμβασης Ορισμένου χρόνου.
  2. Υπεύθυνη δήλωση προς τον ΟΑΕΔ (δίνεται από το σωματείο)
  3. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.
  4. Το οικογενειακό βιβλιάριο Ασθενείας και εφόσον υπάρχουν συντηρούμενα μέλη και την ασφαλιστική ικανότητα.
  5. Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Σημείωμα της αρμόδιας ΔΟΥ ή εφόσον δεν έχει εκδοθεί για οποιοδήποτε λόγο, αντίγραφο της τελευταίας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1 (έτος 2016).
  6. Αντίγραφο της πρώτης σελίδας λογαριασμού Εθνικής Τράπεζας όπου θα φαίνεται το (ΙΒΑΝ) στον οποίο ο ασφαλισμένος είναι πρώτος δικαιούχος.
  7. Κατάσταση ενσήμων ΙΚΑ και “βεβαίωση εργοδότη” του τελευταίου διμήνου πριν από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας. Το έντυπο αυτό θα φέρει πρωτότυπη σφραγίδα και υπογραφή του εργοδότη, χωρίς κάποια επιπλέον σφραγίδα επικύρωσης από το αρμόδιο κατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
  8. Αποδεικτικό Διεύθυνσης Κατοικίας του ασφαλισμένου (π.χ. λογαριασμός ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ).
  9. Άδεια διαμονής και άδεια εργασίας σε ισχύ αν πρόκειται για πολίτες τρίτων χωρών.

Σε περίπτωση ιδιαίτερων κατηγοριών ανέργων που απαιτούνται πρόσθετα δικαιολογητικά ο εργαζόμενος θα πρέπει να απευθύνεται στο αρμόδιο κατάστημα του ΟΑΕΔ».

Διαφήμιση
Διαφήμιση