HomeΚΡΗΤΗΕργαστήρια Συμβουλευτικής για Εργαζόμενους και Ανέργους στο Δήμο Μαλεβιζίου

Εργαστήρια Συμβουλευτικής για Εργαζόμενους και Ανέργους στο Δήμο Μαλεβιζίου

Στον Κρουσώνα και στο Γάζι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Μαλεβιζίου σε συνεργασία με το  Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Κρήτης, οργανώνουν ομαδικά εργαστήριο ενίσχυσης κι ενδυνάμωσης εργαζομένων και ανέργων του Δήμου.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν :

Την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 11.00 στον Κρουσώνα, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου με θέμα «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας» (εργαστήριο ανέργων)

Την Δευτέρα 15 Απριλίου στις 11.00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι με θέμα «Συγκρούσεις κι εκφοβισμός στους χώρους εργασίας: πρακτικές και μέσα διαχείρισης» (εργαστήριο εργαζομένων)

Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 11.00 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγίας Μαρίνας στο Τσαλικάκι με θέμα «Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας» (εργαστήριο ανέργων).

Σύντομη περιγραφή εργαστηρίων

«Διαμορφώνοντας ένα πλάνο αναζήτησης εργασίας»: Οι κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές επηρεάζουν με απρόβλεπτο τρόπο την επαγγελματική εξέλιξη και σταδιοδρομία. Για το λόγο αυτό, είναι χρήσιμη η διαμόρφωση πλάνου (επαν)ένταξης στην αγορά εργασίας.  Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστούν τα αναγκαία βήματα προς την απασχόληση,  που χρειάζεται να είναι ρεαλιστικά, να ικανοποιούν τα επαγγελματικά ενδιαφέροντα και τις προσωπικές ανάγκες όσων αναζητούν εργασία και να συνάδουν με τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες της χρονικής περιόδου.

«Συγκρούσεις κι εκφοβισμός στους χώρους εργασίας: πρακτικές και μέσα διαχείρισης»: Οι εργασιακές συγκρούσεις αποτελούν αναπόφευκτο φαινόμενο. Εκδηλώνονται με ποικίλες μορφές που επιφέρουν είτε ζωτικότητα και ανάπτυξη είτε λειτουργούν καταστροφικά στη λειτουργία και απόδοση των οργανισμών. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, επιδιώκεται η ανάλυση των ενδοεπιχειρησιακών συγκρούσεων, η διαδικασία μετάβασης από τη σύγκρουση στην εργασιακή  παρενόχληση. Παράλληλα, θα παρουσιαστεί το πλαίσιο προστασίας από φαινόμενα βίας και παρενόχλησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση