HomeΚΟΣΜΟΣΒέλγος πρωθυπουργός: Δοκιμασία για την Ευρώπη η ισπανική κρίση

Βέλγος πρωθυπουργός: Δοκιμασία για την Ευρώπη η ισπανική κρίση

Να λυθεί με διάλογο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ισπανική κρίση, που έχει ξεσπάσει εξαιτίας του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Καταλονίας, συνιστά μία δοκιμασία για την Ευρώπη, δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ.

Ο Βέλγος πρωθυπουργός τόνισε ότι το ισπανικό αδιέξοδο πρέπει να επιλυθεί μέσω του διαλόγου. Σημείωσε παράλληλα πως πρόκειται για μία κρίση θεσμική και πολιτική σε μία χώρα μέλος της ΕΕ όπου διακυβεύονται θεμελιώδη ζητήματα όπως το δικαίωμα της ψήφου, η έκφραση των απόψεων και η χρήση βίας.

Ο Μισέλ τάχθηκε υπέρ μίας Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι υπέρ της ενότητας όλων των κρατών μελών αλλά όχι με τίμημα την ακινησία. Ως προς τα οικονομικά ζητήματα ο Σαρλ Μισέλ πρότεινε τη δημιουργία ενός χρονοδιαγράμματος εντός του οποίου οι χώρες μέλη της ευρωζώνης θα πρέπει να προωθήσουν σειρά διαρθρωτικών αλλαγών.

Στη συνέχεια και εφόσον ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, οι χώρες αυτές θα μπορούν να συμμετέχουν σε τομείς όπως η τραπεζική ένωση και η κοινή διαχείριση των δημόσιων χρεών με στόχο την απελευθέρωση πόρων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση