HomeΚΡΗΤΗΑπεργούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Απεργούν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

Ενάντια στην εντατικοποίηση και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, διαμαρτυρόμενοι για άλλη μια φορά στην εντατικοποίηση και για τις άθλιες συνθήκες εργασίας.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

“Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η δική μας φωνή, η πάλη για τις ανάγκες όλων των εργαζομένων στον κλάδο της Υγείας – Πρόνοιας ενάντια στην εντατικοποίηση και τις άθλιες συνθήκες δουλειάς. Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει η πάλη με τη συμμετοχή όλων των υγειονομικών, για να έχουν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι πρόσφυγες και μετανάστες, οι συνταξιούχοι, όλος ο λαός σύγχρονες και εντελώς δωρεάν υπηρεσίες Υγείας – Πρόνοιας, πρόληψη, πλήρη και καθολική εμβολιαστική κάλυψη με ευθύνη του κράτους.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, Έχουμε ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στον κλάδο, βαρύτατες επιπτώσεις στην υγεία των υγειονομικών, των ασθενών και των περιθαλπόμενων. Ασθένειες που είχαν εξαλειφτεί, επανεμφανίζονται!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να μας γονατίσει με νέες περικοπές, κατά 500 εκ. ευρώ λιγότερα, ενώ παράλληλα απογειώνεται η φοροληστεία του λαού κατά 1 δις ευρώ επιπλέον. Συγκεκριμένα, το σχέδιο κρατικού προϋπολογισμού για το 2018 έχει κατά 350 εκατομμύρια ευρώ μειωμένα τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και κατά 226 εκατομμύρια ευρώ τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ.

Στη λεγόμενη «δίκαιη ανάπτυξή» τους δεν χωράνε τα αιτήματά μας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Γιατί όλα αυτά μειώνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, μειώνουν την ανταγωνιστικότητα τους. Να για ποιον στερούμαστε αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και μισθούς! Συναδέλφισσες συνάδελφοι, Η πρόσφατη τροπολογία «Γεροβασίλη» που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, η ένταση της τρομοκρατίας μέσα στον κλάδο επιβεβαιώνει το αντιδραστικό περιεχόμενο του νόμου αξιολόγησης.

Το αστικό κράτος γίνεται πιο επιθετικό απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, τους χιλιάδες συμβασιούχους, το λαό. Ενισχύει την επιχειρηματική λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου μέσα από τη “στοχοθεσία”. Ενός νοσοκομείου που θέλει τον ασθενή πελάτη και τον υγειονομικό φθηνό, ευέλικτο και υποταγμένο προσωπικό. Σ’ αυτή τη μάχη, ξεχώρισαν εκατοντάδες εργαζόμενοι που παραμέρισαν τους στυγνούς εκβιασμούς της τροπολογίας Γεροβασίλη και συμπαρατάχθηκαν με τους συναδέλφους τους.

Καταγγέλλουμε τις πιέσεις, που ασκήθηκαν και ασκούνται από υπηρεσιακούς και άλλους παράγοντες σε υπαλλήλους και προϊσταμένους, προκειμένου να σκύψουν το κεφάλι και να μη συνταχθούν με τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Τονίζουμε ξανά ότι ΟΛΟΙ οι συνάδελφοι αξιολογούμενοι & αξιολογητές καλύπτονται απόλυτα συνδικαλιστικά και νομικά και δεν έχουν καμιά βάση οι απειλές ότι οι εργαζόμενοι, που δεν θα μετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης θα απολυθούν ή θα χάσουν τη θέση τους και άλλα παρόμοια. Αποδείχτηκε ότι το σλόγκαν της διοίκησης ότι η υγεία δεν έχει χρώμα εννοεί δεν έχει χρώμα παρά μόνο αυτό που στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους οργανωμένα κι αποφασιστικά να συμμετέχουν στην αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης μέχρι την τελική της φάση (23/10).

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

•Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος. Κάλυψη όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων εργασίας με σχέσεις μόνιμης εργασίας.

•Όχι στην αξιολόγηση που ανοίγει το δρόμο για μειώσεις μισθών και απολύσεις. •Μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

•Όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος – ένταξη στα ΒΑΕ.

•Να καλυφθούν όλες οι αναγκαίες ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις από τις κρατικές υπηρεσίες, χωρίς τον παραμικρό περιορισμό.

•Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις, να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, Κέντρα Μάνας και Παιδιού.

•Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες, και στις ιατρικές επισκέψεις.

Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.

Δίνουμε το χέρι σε όποιον θέλει «να σηκωθεί», σε όποιον θέλει να βλέπει τον συνάδελφο του στα μάτια, σε όποιον δεν ξεχνά τι θα πει άνθρωπος… Ότι πάνω απ’ όλα άνθρωπος είναι αυτός που αντιλαμβάνεται, ονειρεύεται, δημιουργεί, διαμορφώνει το μέλλον του, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση